Košarkašice počele pripreme, povrede muče Aleksić i Raković

Crnogorske košarkašice odradile su prvi trening pred izazove u drugom kvalifikacionom prozoru za plasman na Eurobasket.

Selektor Injiges nije mogao da računa na sve djevojke danas, tek u četvrtak kompletiraće se redovi kada se priključe Jelena Dubljević i Glori Džonson, koja će pravo iz Kine stići da odradi dva treninga pred meč sa Slovačkom.

Manjih problema zbog povreda imaju i Snežana Aleksić te Kristina Raković.

“To je realna situacija, tako je kako je. Moraćemo da čekamo Glori, ali je veliki dobitak to što će biti sa nama. Dolazi iz Kine gdje je igrala plej of. Imaćemo dva dana u kompletnom sastavu, Jelena će doći kasnije, u srijedu, jer je na terapiji, ali takav je momenat u sezoni to su normalne stvari. Nema nikakvih izgovora, moramo da se spremimo, imaćemo dva dana svi da radimo, radićemo dobro da se spremimo.” – kazao je selektor Injiges, a prenosi sajt KSCG.

Snežana Aleksić kaže da će djevojke igrati pa i pod bolovima da se stigne do pobjeda u februaru.

“Nijesmo još svi na okupu, počeli smo lagano, jer nas ima rotivih. Svaka djevojka je svjesna šta bi trebalo da pruži i mislim da bi trebalo da se spremimo na najbolji način kao prošli put i da idemo na dvije pobjede koje donose odlazak na Eurobasket.” – poručila je Snežana Aleksić.

Crnogorke će 10. februara ugostiti Slovačku, četiri dana kasnije takođe u Podgorici je duel protiv Islanda.

“Mečevi su vrlo važni jer su Slovačka, Bosna i Hercegovina i Crna Gora konkurenti za dva mjesta koja vode na Eurobasket. Razmišljamo samo o Slovakinjama, očekujemo težak meč od izuzetne važnosti za obije selekcije.” – priča selektor koji se osvrnuo i na reprezentaciju Slovačke, koja je u prva dva kola kvalifikacija ostvarila polovičan učinak, dok su naše pobijedile i Island i BiH.

“Oni su u sličnom procesu kao i mi. Promijenili su praktično čitav tim nakon Eurobasketa, oslanjaju se sada na mlađe košarkašice. Igraju vrlo brzo, imaju brz prenos lopte, vole da koriste tranziciju. Imaju nekoliko vrlo kvalitetnih košarkašica, a posebno se ističe Hruščakova, koja ima mnogo kvaliteta, igra Evroligu i vrlo je opasna. Imaju dobar tim.”

Među djevojkama koje su odradile današnji trening u dvorani kompleksa Verde bila je i mlada Anđela Bigović koja je naknadno dobila poziv za ovu akciju.

“Osjećaj je sjajan, velika čast mi je što sam dobila poziv da igram za reprezentaciju i zadovoljstvo što treniram sa ovim djevojkama. Potrudiću se da se što bolje pokažem i da učim najbolje što mogu” – istakla je Anđela.

Oba kvalifikaciona meča naše djevojke igraće u Verdeu, a počeće u 19 sati.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor