Koronu ima 649 đaka, zatvorena škola u BP

I dok je infekcijom COVID-19 inficirano 649 učenika i 159 nastavnika u crnogorskim osnovnim i srednjim školama, već prvog mjeseca nove školske godine imamo školu koja je potpuno prešla na onlajn režim nastave. Riječ je o Osnovnoj školi “Šukrija Međedović” u bjelopoljskom selu Godijevo, koju pohađa 76 učenika, a koja je u ovom trenutku zatvorena jer je korona virusom inficirano više od 15% nastavnika.

„Jedina škola koja je prešla na onlajn nastavu jeste „Šukrija Međedović“ u opštini Bijelo Polje, selo Godijevo. Direktor Evelin Hasanović je kao razlog naveo podatak da je više od 15 odsto nastavnika pozitivno na virus korona”, kazali su Dnevnim iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Inače, najnoviji podaci sajta covid i obrazovanje pokazuju da su u osnovnim školama covidom zaražena 363 učenika i 103 nastavnika, pri čemu se u samoizolaciji nalazi 1.178 đaka i 124 nastavnika.

Najviše oboljelih osnovaca je u glavnom gradu 128, zatim Baru 44, Nikšiću 35, te Budvi 25. Opština Kotor ima 16 korona virusom inficiranih osnovaca, Bijelo Polje 15, Ulcinj i Pljevlja po 14, Berane 13, Danilovgrad 12, Cetinje i Tivat po 10, Rožaje devet, Herceg Novi osam, Tuzi šest i Kolašin dva.

Najviše oboljelih nastavnika osnovnih škola je takođe u Podgorici 20, zatim u gradu pod Trebjesom 15, Budvi 13, Baru 11, Bijelom Polju sedam, Danilovgradu šest, te Pjevljima pet. Po četiri inficirana nastavnika imaju osnovne škole u Tivtu, Kotoru i Rožajama, po tri u Ulcinju i Tuzima, po dva u Beranama i Herceg Novom, dok je na Cetinju, u Plužinama, Petnjici i Mojkovcu zaražen po jedan nastavnik.

Korona virus ima i 286 učenika srednjih škola i 56 nastavnika, dok se u samoizolaciji trenutno nalazi 419 đaka i 60 nastavnika. Najviše zaraženih đaka srednjoškolaca registrovano je u Podgorici 98, Nikšiću 37, Pljevljima 33, u Beranama 22, te Baru 18, Kotoru 15 i Bijelom Polju 14. Danilovgrad ima devet zaraženih učenika srednjih škola, Budva i Cetinje po osam, Ulcinj sedam, Rožaje i Kolašin po šest, Žabljak i Tivat po dva, te Tuzi jednog.

Najviše inficiranih nastavnika srednjih škola registrovano je u glavnom gradu 23, u Pljevljima pet, Baru četiri, te po troje u Nikšiću, Kotoru, Rožajama, zatim u Ulcinju, Beranama i Budvi po dvoje, kao i jedan nastavnik u Kolašinu.
Kada su u pitanju predškolske ustanove, u Crnoj Gori korona virus trenutno imaju 33 mališana i 44 nastavnika.

U samoizolaciji se nalazi čak 360 djece predškolskog uzrasta i 63 nastavnika.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor