Korisnice naknada za majke sa troje i više djece održaće novi protest u četvrtak 28. septembra

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece održaće novi protest u četvrtak 28. septembra, s početkom u 16 sati ispred Skupštine Crne Gore.

Iz Koordinacionog odbora korisnica naknada podsjećaju da je oko 16.000 majki ostalo bez naknada.

„Toliko je i porodica kojima je ugroženo pravo da žive. Toliko djece, koja su temelj ove države, ostavljeno je bez ovog primanja na račun dječjeg dodatka. Prevarene su i majke i djeca“, navodi se u saopštenju.

Navode da je došao momenat „kada moramo da shvatimo da u ovoj državi nažalost, zbog ljudi koji su na vlasti, ništa nije sveto“.

„Ni majka, ni dijete. Ne tražimo da nas žale. Tražimo da nam se vrati doživotno stečeno pravo, da nam se vrati vjera da je država tu zbog svih nas, a ne zbog pojedinaca koji su iz nje iscrpili sve što su mogli i stavili u svoje privatno vlasništvo. Pozivamo sve majke da sa svojim porodicama dođu da odbranimo nas, život, naše postojanje“, saopštili su organizatori

Pozvali su sve nezadovoljne građane, NVO, sindikate sa članstvom, studente, političke partije sa članstvom, da dođu kako bi zajedno poslali poruku: „Neće moći“

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor