KOR zatražio ostavku ministra Mitrovića

Koalicija za održivi razvoj je, reagujući na saopštenje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, poručila da je sada “jedina moralna i etička stvar koju ministar Mitrovića može da uradi je da podnese ostavku”.

“Poslednje saopštenje Ministarstva ekologije samo je još jedan razlog zbog kojih resorni ministar treba da bude smijenjen, jer je očigledno da neće uraditi ono što bi svako ko drži do moralnih načela i etike uradio – podnijeti ostavku.

Osim što je još jedan razlog za smjenu, saopštenje je i pokazatelj da će i ovaj ministar pribjegavati onoj staroj ‘držite lopova’, pokušavajući da na taj način sakrije sva svoja i nepočinstva svoje porodice, prijatelja i kumova.

Napad na medije i nevladine organizacije dokaz je njegove nemoći i nesposobnosti, a čini nam se i kukavičluka, jer ga ministar ‘nije moj sin’ nije ni potpisao. Osim toga, iz teksta saopštenja da se naslutiti da ga je pisao neko iz kabineta bivšeg premijera. Onaj ko izdaje naloge da se šalju ovakva saopštenja nije ministar nijednog člana ni aktiviste Koalicije za održivi razvoj (KOR) i zato tražimo njegovu smjenu. Dok je g. Mitrović potpisivao elaborate za izgradnju malih hidroelektrana, velikih ubica naših rijeka i godinama nelegalno zidao, aktivisti KOR-a napravili su atmosferu u kojoj su suštinske važne stvari došle u prvi plan. Bili smo svuda prisutni i na našim inicijativama je ova Vlada dobila makar dio povjerenja građana, a sad vidimo kako nam se svima vraća.

Porazno je sa ovakvim ljudima komunicirati. Što se tiče opaske za NVO, tražimo da ministar kaže šta zna o nezakonitom poslovanju bilo koje NVO, jer je upravo načinio krivično djelo ukoliko ima dokaze a nije ih predao nadležnim organima, pa eto prilike da ga procesuria onaj ko treba.

Za koga radimo i čije interese branimo najbolje govore naš rad i rezultati, dok se ministar za ovaj period ne može niti jednim rezultatom pohvaliti, osim svojim starim uspjesima u projektovanju mHE”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor