Konte: Ne budite glupi da mi date otkaz

Dva vezana poraza (Bornmut i Votford) i pad na tabeli ponovo su poljuljali ugled i poziciju Antonija Kontea na Stamford Bridžu. Stara slava i osvojena titula u dominantnoj prošloj sezoni su zaboravljeni, svakodnevno se nagađa oko daljeg statusa Italijana na klupi Plavaca i piše o dolasku Luisa Enrikea.

Italijan, s druge strane, želi da ostane trener i sljedeće godine i zato je upozorio odgovorne u Čelsiju da vode računa o daljim potezima jer, kako kaže, postoje dva načina na koje treba reagovati posle očajne sezone – „glupi i inteligentni“.

„Ne nastavljate saradnju sa trenerom zbog činjenice da li je osvojio nešto u jednoj sezoni ili nije, već zato što vjerujete u njega i njegovu viziju. Na tome bazirate budućnost. Nije samo stvar u osvajanju trofeja, jer to nije lako. Nikako. Pogotovo u Engleskoj. Možete da osvojite trofej ali, opet, klubu to može da bude nedovoljno i može da vas otpusti. Istovremeno, klub može i da vam ukaže poverenje i dozvoli da nastavite posao, bez obzira na neuspjeh, kako biste izgradili nešđto važno u budućnosti“, kaže Konte.

Italijan podvlači da postoje dva načina ponašanja u datom trenutku.

„Postoje glup i inteligentan način. Cijenim mišljenje drugih ljudi. Ako klub odluči da raskinemo ugovor, ne znam kada, to će biti zato što nisu zadovljni mojim radom. Kao što znate, moj ugovor ističe u junu 2019. i sa moje tačke gledišta postoji želja da ostanem i da radim za ovaj klub i sljedeće godine“, poručio je Konte.

Na indicije da njegova nesigurna budućnost u Londonu utiče i na moral fudbalera, italijanski stručnjak odgovara:

„Iskreno, mislim da moja budućnost ne može da utiče na igrače. Opet, još poslije prvog poraza protiv Barnlija mopgao sam da dobijem otkaz. Moji igrači su se navikli na glasine i spekulacije. Nemam zamjerki ni na jednog od njih. Svakoga dana mi na treninzima pokazuju da možemo da prebrodimo krizu, ali ovdje godovrimo o ekipi koja je četvrta u Premijer ligi i koja se sprema za okršaj sa Barselonom u Ligi šampiona. To smo zaboravili. Dakle, imamo neke uspjeha. Znamo da nije dobro kad vežeš dva poraza, da situacija nije laka, ali možda će nam to poslužiti kao otrježnjenje“, zaključio je Antonio Konte čiji tim sjutra uveče dočekuje Vest Bromvič Albion na zatvaranju 27. kola Premijer lige.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor