Koncesije od šuma u Pljevljima se ubiraju, a Meljak i bez puta i bez vode

Predstavnici pljevaljske seoske Mjesne zajednice Meljak juče su održali sastanak sa predstavnicima lokalne uprave kako bi se prevazišli brojni problemi u ovoj MZ. Stanovnici ovog sela poručili su da više neće trpjeti da se iz njihovog sela odvlači na hiljadu kubika kvalitetnog drveta a da se ništa ne ulaže u ovaj kraj.

      FOTO:DAN B.J.

Tokom sastanka iznijete su brojne nedaće vezane za vodosnabdijevanje sela ispod planine Ljubišnje, nevolje po pitanju lošeg kvaliteta putne infrastrukture, kao i problemi u vezi sa zimskim održavanjem puteva. Mještani MZ Meljak su poručili da je sadašnja situacija neodrživa jer državna i lokalna uprava sa područja njihove mjesne zajednice i planine Ljubišnje ubira ogromne novčane prihode po osnovu koncesija na šume, a ništa ne ulaže u ovo područje.

Tokom ove zime putevi do naših sela bili su neprohodni po dvadeset ili mjesec dana. Postojale su brojne potrebe za liječenjem ljudi, bilo je i smrtnih slučajeva, a putevi su bili neprohodni i da nije bilo mještana koji su sa svojom mehanizacijom čistili snijeg, nigdje ne bismo mogli stići – kazao je Žarko Marković i pojasnio da su mu i otac i majka preminuli i da je dobro zapamtio neodgovornost lokalnih službi.

Marković se založio i za veću kontrolu rada lokalnih službi koje vrše održavanje puteva, ali i za veću kontrolu prilikom odvoza oblove građe, balvana, iz meljačkih šuma. Pritom je predložio da opštinska uprava neke poslove, koje ne mogu da urade lokalna preduzeća, da privatnim preduzećima da to urade.

– Sekretarijat za inspekcijske poslove nikada nije poslao nikoga da iskontroliše koliki se teret vozi našim putevima. Znak u naselju Gradac postoji gdje se upozorava na postajanje ograničenja. Da je bilo više kontrole, ne bi nam sada taj put bio u ovakvom stanju – kazao je Marković.

Za mještanina Slavka Krvavca najveći je problem što je mehanizacija lokalnog preduzeća „Lokalni putevi“ dolazila u Meljak, ali nije vršila kvalitetno čišćenje puta od snijega.

– Mašina dođe i vrati se u Pljevlja ali se put ne očisti. Nož za čišćenje samo utaba snijeg u koji kasnije upadaju auta i ne mogu da se kreću – istakao je Krvavac.

Izvor:Dan, dan.co.me

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor