Koncert „Mocart only“ u KIC-u 16. februara

Koncert posvećen muzici Volfganga Amadeusa Mocarta pod nazivom “Mozart Only”, biće upriličen u petak, 16. februara u Velikoj sali KIC-a u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Program je sačinjen od djela koja spajaju gudačke i duvačke instrumenate u kamerni ansambl: Flautski kvartet D-dur, br. 1, K285, Oboa kvartet F-dur, KV 370 i Klarinetski kvintet A-dur, K 581.

Izvođenje ovog programa dodijeljeno je Gudačkom kvartetu “Doclea”, flautistkinji Žani Lekić, oboistkinji Nadici Ristić i klarinetisti Veljku Klenkovskom.

Gudački kvartet “Doclea” čime mladi profesionalni muzičari, alumni Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a danas kolege i članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra: Slađana Cvejić*, Sonja Vojvodić, violine, Petar Obradović*, viola i Milan Ninković, violončelo.

Kvartet je oformljen prošle godine. Imenom DOCLEA sugerišu na geografsko – istorijski prostor na kome zajedno rade, žive i stvaraju. Prvi zajednički nastup imali su u okviru majstorske radionice za kamernu muziku profesora Antona Martinova, u organizaciji KIC-a Budo Tomović u Podgorici.

Svoj prvi cjelovečernji koncert održali su u Podgorici u organizaciji Umjetničke škole za muzuku i balet „Vasa Pavić“.

Nastupali su i u kotorskom kulturnom centru „Nikola Đurković“ kao i na 7. Internacionalnom festivalu „Muzika na žici“ u Sarajevu.

Organizacija OPEROSA ih je odabrala da učestvuju kaorezidentni ansambl u njihovom dvogodišnjem regionalnom projektu „Young@opera“.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor