Koncert Eda Abdovića i prijatelja u srijedu u KIC-u

Koncert Eda Abdovića i prijatelja biće održan u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u srijedu, 27. juna, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 21 sat.

Poznati crnogorski izvođač nastupiće u pratnji ansambla u čijem sastavu su: Stanislav Nikičević (bubanj), Boban Aleksić (bas gitara), Dario Maršić (klavijatura), Miško Obradović (buzuki i gitara), Milo Đekić (violina), Nikola Medojević (harmonika), Renata Perazić (vokal) i Vjera Nikolić (vokal).

Gosti koncerta su Vladimir Maraš, Milorad Šule Jovović, Pero Stefanović, KIC POP HOR i Esad Merulić.

Edo Abdović je rođen u Podgorici. Dugo godina je radio i stvarao kao bubnjar i klavijaturista, da bi nakon toga osnovao bend “Kiss me goodbye” koji su prošla brojna, velika imena današnje muzičke scene, kao što su Željko Joksimović, Vladimir Maraš i mnogi drugi.

Godine 1994. snimio je album „Istina“ sa kojeg su ostali do danas hitovi: Ja ću i dalje da ti pišem pjesme, Čežnja, Čudna žena bješe Vera… Poslije velikog uspjeha sa tim albumom, sljedeću pjesmu je snimio za svoj grad, današnju himnu kluba „Budućnost“ i navijačke grupe „Varvari“.

Nastupio je na Budvanskom festivalu sa pjesmom „Uzmi sve“. Potom je 1997. snimio album sa Milijem Milićem (Miligram) i Marinom Tucaković.

Nakon duže pauze i estradnog mirovanja, za potrebe filma „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ reditelja Nikole Vukčevića, snimio je obradu pjesme „Ne brini“. Najnovija pjesma „Moja ili ničija“ snimljena sa sjajnom sarajevskom ekipom najavljuje novi povratak Abdovića.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor