Konačno kreće realizacija poslova oko sadnje drvoreda u glavnoj Pljevaljskoj i još dvije gradske ulice

Iako sa popriličnim zakašnjenjem u odnosu na planove opštinske komisije za realizaciju poslova sadnje novih sadnica u glavnoj pljevaljskoj ulici, R.J „Zelenilo“ uskoro kreće sa realizacijom sadnje drvoreda, umjesto lipa koje su posječene prije nekoliko godina. Uz sadnju novih sadnica u glavnoj ulici, RJ „Zelenilo“ koja posluje u sklopu DOO “Čistoća” zasadiće nove drvorede i u ulicama Miloša Tošića i Mila Peruničića. Grad će novim drvoredima dobiti oko 100 novih sadnica.

Rukovodilac Radne jednice „Zelenilo“ Olgica Otašević je početak sadnje ipak usmjerila na ulicu Miloša Tošića od marketa „France“ do marketa „Voli“. Već se počelo sa iskopom jamskih rupa na trotoarima u ovoj ulici, gdje će biti posađeno oko 40 sadnica lipe. Manji dio sadnica će biti zasađen na trgu ispod Pošte.

U ulici Mila Peruničića od glavne pljevaljske ulice pored rijeke Breznice do Milet bašte posadiće se na trotoaru oko 30 sadnica. Ipak ono što najviše interesuje pljevaljsku javnost, sa sadnjom drvoreda od opštinske zgrade prema Zelengori krenuće se etapno. Biće prvo postavljene sadnice pored zida Husein pašine džamije pa do nekadašnje robne kuće „Proleće“ a sadnice će biti sa metalnom zaštitom i metalnim drškama. Najvjerovatnije u ovom dijelu ulice neće biti posađene lipe, već neka druga vrsta drveća.

Ono što će obradovati roditelje i pljevaljsku djecu nabaljen je mobilijar za tri nova dječija igrališta. Na lokaciji spomen parka „Stražica“ biće postavljeno dječije igralište na velikoj površini a druga dva u naselju „Potrlica“ i u ulici 37 divizije.

Uz radove na sadnji drvoreda, RJ „Zelenilo“ će krenuti sa redovnim radnim zadacima sadnje cvijeća na javnim površinama u užem dijelu grada u skladu sa vremenskim prilikama.

Izvor: PV Informer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor