Kompozicije Roberta Šumana u KIC-u

U okviru ciklusa Kamerna muzika KIC „Budo Tomović“ organizuje koncert posvećen muzici istaknutog njemačkog kompozitora Roberta Šumana pod nazivom „Schumann only“ u petak, 16. marta u Velikoj sali KIC-a sa početkom u 19 sati.

 

Iz KIC-a podsjećaju da je kompozitor Robert Šuman jedan od najvećih muzičkih stvaralaca romantičarskog doba, a kako su najavili, njegova djela na koncertu izvodiće kamerni ansambl „Stretto“.

„Na programu koncerta su Klavirski trio u d – molu, br. 1 op. 63 i Klavirski kvintet u Es – duru op. 44.“, navodi se u najavi KIC-a.

Kamerni ansambl „Stretto“ oformljen je 2017. godine.

„Čine ga perspektivni mladi umjetnici: pijanistkinja Milena Nikočević, violinistkinje Eleonora Nikolić i Milena Vuković, violistkinja Mirjana Jovanović i violončelista Lazar Bubanja. Pijanistkinja Milena Nikočević se uspješno bavi pedagoškim radom u Umjetničkoj školi za muziku i balet ‘Vasa Pavić’, a ostali članovi ansambla sviraju u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Njihova ljubav prema kamernoj muzici dovela je do kvalitetne saradnje i niza veoma zapaženih nastupa na Cetinju, Kotoru i Podgorici. Ansambl je učestvovao na prošlogodišnjem Ljetnjem kampu za kamernu muziku na Ivanovim Koritima pod mentorskim vođstvom violiniste Antona Martinova. Članovi kamernog ansambla ‘Stretto’ imaju želju da svojim radom i koncertnim izvođenjima doprinesu raznovrsnosti i kvalitetu kamernog muziciranja kroz izvođenje djela različitih stilova i epoha, afirmišući kamernu muziku kao jedan od najljepših vidova bavljenja muzikom“, kazali su iz KIC-a.

Ulaz je besplatan.

Izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor