Kolašinci sa optimizmom gledaju na sezonu

Prema podacima koje imaju u Opštini Kolašin popunjenost hotela je oko 70 odsto dok je ta brojka kada je riječ o privatnom smještaju nešto manja. Ipak Kolašinci sa optimizmom gledaju na ovu turističku sezonu kaže prvi čovjek opštine Milosav Bulatović.

“U ovom momentu od ukupnog broja gostiju oko 30 odsto su stranci i to većim dijelom gosti iz Izraela, a bilježi se i dobra posjeta gostiju iz regiona. Raduje nas i dobra posjeta domaćih gostiju” ističe Bulatović.

Kako sada stvari stoje ova sezona je na nivou između 50 i 60 odsto u odnosu na onu iz 2019. godine.

Bulatović kaže da je interesovanje za posjetu Kolašinu veliko, kao i da su najave dobre, ali se u obzir ipak mora uzeti činjenica da su aranžmani takvi da je moguće njihovo kasno otkazivanje i to prije svega kada su inostrani gosti u pitanju.

“Ipak smo optimisti i u narednom periodu očekujemo bolju posjećenost”, naveo je Bulatović.

Špic sezone u Kolašinu se očekuje narednih dana i turistička privreda je spremno dočekuje, tvrdi Bulatović.

I lokalna uprava čini sve da turistička ponuda bude sadržajnija. Turistička organizacija grada i Centar za kulturu pripremaju brojne programe tokom ljeta.

“Planira se održavanje Međunarondnog festivala alternativnog teatra „Korifej“ u periodu od sredine jula do sredine avgusta, kao i održavanje više koncerata. U planu je i održavanje međunarodnog festivala karikature i brojnih drugih kulturnih događaja”, naveo je Bulatović.

Ipak realizacija ovih događaja zavisiće od epidemiološke situacije jasan je Bulatović.

Planirana su i brojna sportska takmičenja i manifestacije, ali će i one zavisiti od aktuelnih mjera i epidemiološke situacije zaključuje on.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor