Kolašin: Pucao na policiju prilikom kontrole

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici kolašinskog Odjeljenja bezbjednosti sinoć oko 22 sata i 30 minuta uputili patrolu ispred kafea Balkan, nakon što su dobili podatke da jedna osoba posjeduje vatreno oružje.

 “Dolaskom na lice mjesta policijski službenici zatiču bezbjednosno interesantno lice M.R. (44) iz  Kolašina, u društvu sa D.Ž . i V.K., oba iz Kolašina”, navodi se u saopštenju.

Prilikom preduzimanja Zakonom predviđenih mjera i radnji, M.R. je potegao vatreno oružje, “nakon čega je došlo do rvanja s policajcem”.

“Ovo lice zatim ispaljuje jedan hitac, nakon čega je on upotrebom fizičke sile savladan i lišen slobode. Od M.R. je oduzet revolver marke Smit & Wesson kalibra 38 specijal, u iliegalnom posjedu. Policija je uhapsila i J.B. (20) iz Kolašina zbog sumnje da je počinio krivično djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, navodi se u saopštenju.

M.R. se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti i krivičnim djelom napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je J.B. osumnjičen da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu”, zaključuje se u saopštenju

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor