Kolašin: Oduzeli veću količinu oružja i municije

Policija je rano jutros izvršila pretres na tri lokacije u Kolašinu i zaplijenila veće količine oružja u nelegalnom posjedu, saopštila je Uprava policije.

Službenici policije su, naime, izveli akciju u kojoj su uhapsili jednu osobu, dok će protiv dvije biti podnijete krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Oduzeto je pet komada vatrenog oružja među kojima i automatsko, kao i veća količina municije. Službenici OB Kolašin i Stanice policije za JRM CB Podgorica su izvršili pretrese na tri lokacije koje koriste V.T. (26), M.B. (37) i D.D. (66), iz Kolašina. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi V.T. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku M-70 AB 2 kalibra 7,62 mm sa preklapajućim kundakom sa okvirom i 22 komada municje kalibra 7,62 mm, lovački karabin M-48, lovačku pušku Monte Carlo kalibra 12 mm kao i 8 patrona municije kalibra 12 mm, u ilegalnom posjedu“, saopštila je policija.

Navode da su pretresom stana i prostorija koje koristi M.B. policijski službenici pronašli i oduzeli lovački karabin marke Zastava kalibra 8,57 mm i 25 komada municije kalibra 8,57mm i 11 komada municije kalibra 7,62 mm

„Policijski službenici su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.D. pronašli i oduzeli poluatomatsku pušku kalibra 7,62 mm, 50 komada municije kalibra 7,62 mm i 10 komada municije kalibra 7,9 mm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se V.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je za M.B. i D.D. naložio da se protiv njih podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi policija.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor