Kokos u kremi za lice, mango u šamponu

Voće je bogato hranljivim sastojcima i čest je sastojak mnogih kozmetičkih linija da bi koža bila glatka, hidrirana i blistava. Međutim, ne morate uvijek da se oslonite na skupe marke da biste dobili dobar rezultat…

Kokos

Kokosovo mlijeko je bogato uljima i vitaminima koji hrane kožu i kosu. Hranljivi sastojci kokosovog ulja prodiru u dubinu kože, hidriraju je.

Ono je idealno za suvu kožu kojoj vraća elastičnost i ljepotu. Na kraju, ko ne uživa u mirisu kokosa koji je sinonim za ljeto i plažu?!

Filipinke su nadaleko poznate po svojoj raskošnoj i mirišljavoj kosi. Njihova tajna je kokosovo ulje koje se zagrije i utrlja u kosu. Otkrićete svilenkastu i blistavu kosu nakon ispiranja.

Natapanje tijela u kokosovom mlijeku ne predstavlja samo uživanciju i priliku za ljenčarenje… riječ je o tretmanu koji nudi desetine pogodnosti, kako za tijelo tako i za kožu.

Ako je vjerovati poznatim svjetskim nutricionistima, svakodnevna konzumacija jedne supene kašike kokosovog ulja značajno podiže energiju. Osim toga, kokos predstavlja veoma hranljivi sastojak za kožu i tijelo.

Prepoznali su to i brojni domaći i svjetski „wellness centri“ koji u svojoj ponudi imaju tretmane namijenjene hidrataciji i zaštiti kože od isušivanja. Znalci tvrde da kokosovo mlijeko i ulje koži pruža nenadmašive hranljive sastojke, omekšavajući je bolje od mnogih izvikanih i precijenjenih losiona.

Mango

Mango je voće koje se uzgaja više od 5.000 godina. Prema legendi, Buda je sjedio ispod drveta manga kada je doživio prosvjetljenje. Nije nužno da ćete preći na viši nivo svijesti ako svoje tijelo njegujete mangom, ali ćete sigurno biti zaštićeni antioksidansima.

Plodovi manga bogati su izvor vitamina A, C i E, gvožđa, betakarotena i esencijalnih masnih kiselina. Ključ njegove kozmetičke upotrebe leži u koštici koja se cijedi i iz koje se dobija maslac.

Regeneriraće kožu i kosu ako se usitni u kašu i nanese na željeni dio tijela.

Cvijeće

Prijatna kupka jedna je od najljepših rutina svakodnevnog života. Ne samo da hidrira i čisti tijelo, već pozitivno utiče i na zdravlje organizma.

Uz pomoć cvjetnih kupki pomoći ćete svom duhu i tijelu, jer cvijeće i soli koje se dodaju u kupku djeluju ljekovito na organizam.

Cvjetne kupke njeguju tijelo i čine ga mekim. Slatki, ugodni miris cvijeća djeluje opuštajuće na organizam i podiže raspoloženje.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor