Kokain iz Perua poštom stigao u CG

Policija je uhapsila Danilovgrađanina P.B. (38), za koga sumnja da je naručilac pola kilograma kokaina iz Perua, koji su zaplijenili carinici nakon što je brzom poštom stigao u Crnu Goru.

 „Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su u zajedničkoj akciji presjekli lanac krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike, tačnije Perua, prema Crnoj Gori. Zaplijenjeno je pola kilograma kokaina visokog stepena čistoće a lice za koje se sumnja da je naručilac pošiljke, P.B. (38) iz Danilovgrada, je lišeno slobode. Sumnja se da je kokain bio namijenjen distribuciji na našoj teritoriji. Nastavljaju se aktivnosti, u saradnji sa inostranim bezbjednisnim službama, na identifikovanju pošiljaoca kokaina iz ove Južnoameričke države kao i eventualno drugih povezanih lica“, istakli su iz policije.

Kako su objasnili, carinici su juče u jednoj od pošiljki brze pošte otkrili materiju za koju su posumnjali da je kokain.

„O otkivanju sumnjive materije je obaviještena policija – Odsjek za borbu protiv droge koja je potom sprovela brojne mjere i radnje i utvrdila da se radi o kokainu težine oko 500 grama, visokog stepena čistoće, te došla do sumnje da je kokain trebalo da kao naručilac preuzme P.B“, navodi se u saopštenju policije.

Sumnjaju da su krijumčari zloupotrebljavali legalne tokove protoka roba preko firmi koje se bave špedicijom legalnih pošiljki, pokušali da iz Perua prokrijumčare oko pola kilograma opojne droge kokain visoke čistoće, u namjeri da kokain bude stavljen u promet na području Crne Gore.

„Konkretno, krijumčari su, sumnja se, 66 manjih PVC pakovanja sakrili u unutrašnjost šest posebnih vunenih podmetača u namjeri da ih na taj način prokrijumčare u Crnu Goru do naručioca pošiljke kokaina, P.B. U ovoj namjeri osujetili su ih službenici Uprave carina. Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su na osnovu navedenog događaja, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilašvtu u Podgorici, lišili slobode P.B. i on je zadržan u policijskim prostorijama do privoda nadležnom tužiocu, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policijski i carinski službenici u komunkaciji sa nadležnim službama iz inostranstva preduzimaju dalje aktivnosti na otkrivanju drugih pojedinosti i lica koja su bila uključena u ovaj slučaj međunarodnog krijumčarenja kokaina“, objasnili su iz policije.

Izvor i foto:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor