Kokain iz Crne Gore najveća kontrolisana isporuka u ovom djelu Evrope

Budimir Krstović nije poznat srpskoj policiji i nema kriminalni dosije, ali je poznat kao veliki trgovac južnim voćem, kazala je Marković Subota

Novinarka Insajdera Tamara Marković Subota kaže za N1 da je tovar od 1.400 kilograma kokaina, koji je zaplijenila crnogorska policija, prvi slučaj zaplene tako velikog tovara u kontrolisanoj isporuci u ovom djelu Evrope.

-To je droga koja je pod kontrolom policije. Policija neka zemlje otkrije tovar droge koji kreće za Evropu i on se prati, tako što policije stave GPS lokator i obavještavaju se policije zemalja na toj ruti da stiže tovar i da se on pušta preko granice i da carina ne reaguje, sa namjerom da tovor dođe do krajnjeg kupca kako bi se uhapsili osumnjičeni. I Srbija i Crna Gora su i ranije imale kontorlisane isporuke, do sada su u tim isporukama stizale manje količine- kazala je Marković Subota.

Marković Subota kaže da je puštanje osumnjičenih da se brane sa slobode bilo, kako je navela, interesantno jer se radi o krivičnom djelu za koje se automatski određuje pritvor, posebno kada su ovako velike količine u pitanju.

-Tamošnje tužilaštvo je tražilo pritvor, a desilo se da je sudija odbacio predlog tužilaštva i pustio ih da se brane sa slobode, uz određene mjere – oduzimanje pasoša i javljanje policiji. Odmah se ispostavilo da je sudija u kumovskm odnosima sa porodicom osumnjičenog, sa bratom. Brojni su komentari javnosti, odluka je stavljena pod znak pitanja, crnogorske vlasti su rekle da je sudija trebalo sam da se izuzme iz predmeta, to je uobičajena procedura, on je opravdao svoju odluku nepristrasnošću- rekla je ona.

Insajder je došao do podataka da su osumnjičeni otac i ćerka Budimir i Marina Krstović, ali da je lanac vjerovatno daleko širi.

-Došli smo do podataka da su oni povezani sa nekoliko firma registrovanih u Srbiji, neke od njih nisu aktivne, to su firme koje su registrovane za uvoz i izvoz voća i povrća, kao i firma koju oni imaju u Crnoj Gori. Budimir Krstović nije poznat srpskoj policiji i nema kriminalni dosije, ali je poznat kao veliki trgovac južnim voćem, ima nadimak Budo banana- rekla je ona.

Ona kaže da se srpska policija do sada nije zvanično oglašavala.

-Poslali smo dopis MUP-u sa pitanjima da li je izvršen pretres tih firmi, da li se ispituje poslovanje. Pretpostavljam da bi srpska policija morala da se uključi, posebno što je Srbija na kokainskoj ruti ka Zapadnoj Evropi i da se vidi da li tu postoji nešto sumnjivo- zaključila je Tamara Marković Subota.

Izvor: dan.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor