Ko je uzeo pare iz rožajske apoteke?

Državna apotekarska ustanova “Montefarm” podnijela je prošle sedmice Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv nekoliko zaposlenih u toj kompaniji.

       Prijava je podnesena nakon što je popisom utvrđeno da  u kasi rožajske apoteke, navodno,  nedostaje  značajna suma novca. Izvori “Vijesti” tvrde da je  u rožajskoj apoteci utvrđen  gubitak od najmanje 17 hiljada eura.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, krivična prijava je, između ostalih, podnijeta i protiv šefice državne  apoteke u Rožajama  Merime Zejnelagić.

“Što se mene tiče, ja ne osjećam krivicu”, rekla je juče Zejnelagić “Vijestima”.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Rožajama, Armin Selmanović, kazao je juče “Vijestima” da im je podgoričko tužilaštvo  dostavilo 15. februara krivičnu prijavu, koju je “Montefarm” podnio protiv više osoba zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

“U konkretnom slučaju za sada ne mogu dati informacije o navodima krivične prijave, radnjama koje su preduzete ili se preduzimaju, jer bi mogle uticati na vođenje postupka”, rekao je Selmanović.

Iz Montefarma juče nijesu odgovorili “Vijestima” protiv koga su i zašto podnijeli krivične prijave, koliki je manjak utvrđen popisom i da li  apotekari koje sumnjiče i dalje rade u toj apoteci ili je do zavšetka istrage traženo od njih  da ne dolaze na posao.

Zejnelagićje  juče rekla  “Vijestima” da je od prošle sedmice na bolovanju.

“Dala sam izjavu  nadležnima i nakon toga sam na bolovanju. Za više  informacija obratite se  Montefarmu”, kazala je ona.

Iz Montefarma, kojim rukovodi Radoman Dragaš, nijesu htjeli da govore o navodnom manjku u kasi apoteke u Rožajama.

“Do okončanja postupka nadležnih organa, Montefarm neće davati izjave”, kazali su iz te državne  ustanove.

“Vijesti” nezvanično saznaju da je  apoteka u Rožajama bila zatvorena u petak jer su svi zaposleni bili pozvani na sastanak u upravu Montefarma u Podgorici.

U Rožajama radi jedna državna apoteka – Montefarm, a ljekove na recept građani mogu da dobiju u još tri privatne  koje imaju potpisan ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor