Ključan duel sa Rusima

Vaterpolisti Crne Gore posljednja tri dana se spremaju u Kataniji za nastup u novoformiranom turnirskom takmičenju Evro kupu.

Priželjkuju, u konkurenciji domaćina Italije, Rusije i Njemačke, plasman na završni turnir realno imaju kvalitet da ostvare cilj. Najbolje dvije ekipe u aprilu će sa najboljim ekipama iz grupa A i B igrati za trofej.

U ostalim grupama su Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija, Gruzija (grupa A), dok će Hrvatska u B grupi dočekati Srbiju, Grčku, Holandiju i Tursku.

Vladimir Gojković okupio je igrače koji će u ovoj godini najozbiljnije konkurisati za nastup na Evropskom prvenstvu. Trenutno su sa ekipom neki od internacionalaca koji nijesu igrali u Svjetskoj ligi. Nakon dužeg perioda Gojković će računati na centra Filipa Klikovca, kojeg je povreda omela da pomogne nacionalnom timu ljetos na Svjetskom prvenstvu.

„Novo takmičenje, igra se drugačije od Svjetske lige. Format je turnirski, zanimljiviji, a naša grupa najjača. Sa Rusima u petak možemo posao da završimo. Smatram da nam je to najvažnija utakmica za prolaz dalje, a svakako da očekujem prolaz. Siguran sam da od Njemačke, koja je stigla oslabljena, bez dvojice ključnih igrača, imamo veći kvalitet. Najteži rival je domaćin. To je najkvalitetniji protivnik, biće zahtjevno sa njima, jer igraju kod kuće“, kazao je Aleksandar Radović iz Hanovera koji bolje od svih poznaje posljednjeg protivnika u Palermu.

Rezultat i utisak su u prvom planu. Atmosfera je odlična, radi se kvalitetno, a Radović smatra da je tim na pravom putu. Vjeruje u prolaz, a nada se da će u Svjetskoj ligi ostaviti još bolji utisak.

U martu je zakazan duel sa Srbijom, ključan za prolaz dalje. Minus je dostižan, a Radović je realan u procjeni šanse oko završnice.

„Srbija je najkvalitetnija reprezentacija. Minus od tri gola je ogroman, ali ne i nedostižan. Pokušaćemo, ali će, zaista, biti teško. Protiv Srbije niko ne može da kaže da ide na pobjedu, a tek na pobjedu sa četiri gola razlike“.

Odlična forma mnogih reprezentativaca hrabri pred nastup u Evro kupu. Jedan od njih je Radović. Stiže iz Njemačke, a kao jedan od lidera Hanovera, najzaslužniji je što je ekipa u domaćem prvenstvu ispred Špandaua.

„U Ligi šampiona pokazujemo oscilacije. Svjesni smo da moramo još puno da napredujemo, jer smo domaćini narednog završnog turnira Lige šampiona. Direktni smo učesnici i zbog toga još mnogo toga treba da promijenimo. U domaćim okvirima smo odlični. Prvi smo, sa Špandauom imamo polovičan skor, a zbog bolje gol razlike, smo ispred njih“.

Radović je na meti mnogih ekipa, po kvalitetu i ambicijama, daleko ispred Hanovera. Barseloneta i Posilipo žele da ga angažuju, a Radović ne želi nigdje iz Njemačke.

„Možda mi je u jednom trenutku došlo da idem, ali Hanover je napredovao, zato nemam želju da tražim drugi klub. U Hanoveru sve mi prija. Potpuno mi odgovara život u Njemačkoj“.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor