Kljajić: Prije nego počne da dijeli ocjene iz ustavnog prava, Borovinić-Bojović da napravi analizu njenog učinka na zdravstvo

Prije nego počne da dijeli savjete i ocjene iz ustavnog prava, pulmološkinja Jelena Borovinić-Bojović trebalo bi da napravi analizu njenog učinka i uticaja na oblast za koju se školovala – zdravstvo, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista Lidija Kljajić.

Evo, kaže, nekih od elemenata za analizu.

“Nažalost, u njenom mandatu Crna Gora je uspjela da postigne najgore rezultate na svijetu u borbi protiv COVID 19. Broj preminulih i zaraženih građana je opomena i najveći poraz koji neko može da doživi u svojoj struci. Revanšizam prema kolegama, istaknutim stručnjacima, profesorima Medicinskog fakulteta je nezapamćen u zdravstvenom sistemu bilo koje uređene države”, kazala je Kljajić.

Odbijanje donacija vakcina koje u tom trenutku nijesmo imali je, kako je istakla, skandal koji, sigurni smo, još nije dobio svoj pravni epilog.

“Rezultat organizacionog haosa u zdravstvenom sistemu je takav da su liste čekanja za specijalističke preglede nikada duže, da nema lijekova za najteže pacijente u Crnoj Gori, da se transplatacioni program ne izvodi u Crnoj Gori, da neće biti novca za isplate plata zdravstvenim radnicima i da građani mogu da se liječe samo ako imaju novca za svoje liječenje”, kazala je Kljajić.

Naposljetku, dodaje on, valjda o njenom ministarskom učinku dovoljno dobro govori činjenica da se, nakon mandata, nije vratila u KC, nego uzela platu ministarke o trošku građana Crne Gore još godinu.

“Tek kada objektivno, stručno i etički sagleda svoje učinke, ako joj ostane vremena i volje, može da počne da se usavršava u oblasti ustavnog prava. Do tada neka se ne igra politike”, zaključila je Kljajić.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor