Search
Close this search box.

Kličko: Ponosan sam na ujedinjenost sportskog svijeta

“Nemam ništa protiv ruskih sportista, ali oni predstavljaju režim, a samim tim u neku ruku i vezu s ratom. Sve dok se rat ne zaustavi ne činimo dovoljno, ali važno je pokazati da sportskom svijetu ovaj rat nije prihvatljiv”, rekao je Vladimir Kličko za Sky Sports.

Bivši svjetski prvak u boksu, Vladimir Kličko izjavio je da je ponosan na ujedinjenu reakciju sportskog svijeta nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

“Ponosan sam na svjetsku ujedinjenost i kada vidim da sportske zajednice stoje zajedno – Međunarodni olimpijski komitet, bokserski savezi, Uefa, Fifa, Formula 1 – svi zabranjuju takmičenje ruskim ekipama. Nemam ništa protiv ruskih sportista, ali oni predstavljaju režim, a samim tim u neku ruku i vezu s ratom. Sve dok se rat ne zaustavi ne činimo dovoljno, ali važno je pokazati da sportskom svijetu ovaj rat nije prihvatljiv”, rekao je Vladimir Kličko za Sky Sports.

Vladimir Kličko se zajedno sa svojim bratom Vitalijem, takođe bivšim svjetskim prvakom u boksu, a sada gradonačelnikom Kijeva dobrovoljno prijavio u ukrajinsku vojsku kako bi zaustavio rusku agresiju. S njima je i aktuelni svjetski prvak u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO Aleksandr Usik, dok se teniser Sergij Stahovski prijavio u rezervni sastav ukrajinske vojske.

“Ovo je vrlo izazovno vrijeme za život Ukrajinaca. Nikada mi nije palo na pamet da ću biti suočen s ratom. Čujete i vidite eksplozije, uništena vozila, zgrade, spsolutno je zastrašujuće šta rat donosi. Ponosan sam na ukrajinski narod jer se držimo zajedno. Nikada nisam bio ponosniji što sam Ukrajinac nego sada”.

izvor: vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor