KIC: Otvorena izložba Darka Dozeta

U izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović“ , u petak 23. marta okupili su brojni ljubitelji fotografije ali i svi oni koji su željeli da pogledaju izložbu poznatog novosadskog fotografa Darka Dozeta, kao i da premijerno prisustvuju promociji fotomonografije koju je autor objavio povodom 20 godina profesionalnog rada i 25 godina bavljenja fotografijom.

Simboličnog naziva “20 godina u jednoj sekundi“ ovaj projekat rezultat je nastavka uspješne i plodne saradnje Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ i Kulturnog centra Novog Sada.

Fotograf Darko Dozet kazao je da ga posebno raduje to što podgorička publika prvi put ima priliku da se upozna sa njegovim radom, i to upravo u instituciji kakva je KIC “Budo Tomović“.

Otvarajući izložbu, direktorica KIC-a Snežana Burzan, podsjetila je na zajedničke projekte koje su podgorički i novosadski kulturni centri realizovali u prethodnom periodu – izložbu fotografija Podgoričanina Damira Murseljevića u Novom Sadu, kao i manifestaciju ‘’Antićevi dani’’ u Podgorici. Nakon izložbe Darka Dozeta u glavnom gradu, najavila je još jedan zajednički kulturni poduhvat, a riječ je o koncertu crnogorske operske pjevačice Milice Dobaj u maju u Novom Sadu.

Izložbenu postavku Darka Dozeta koju čini oko 50 fotografija, publika će biti u prilici da pogleda do 2. aprila.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor