KIC: Koncert bečkog džez kvarteta “Month of Sundays“

U ponedjeljak, 2. jula, na Ljetnjoj sceni, sa početkom u 21 sat biće održan koncert bečkog džez kvarteta “Month of Sundays”.

Kvartet čine Alexander Kranabetter – truba, Philipp Harnisch – alt saksofon, Ivo Fina – gitara i Johannes Wakolbinger – udaraljke.

Month of Sundays je osnovan 2013. godine u Beču, a prepoznatljiv je po stvaranju jako kreativne muzike kamernog tipa.

Njihova muzika donosi miješavinu rock-a i jazz-a. Godine 2015. izdali su debitantski album u izdanju “Wire Globe Recordings”, nakon čega su uslijedile pozivnice na mnoge festivale, kao što su “Jazz Fest Wien”, “Jazz City Festival Salzburg” i “Jazznovember Bayreuth”.

Ostala dostignuća uključuju i ulazak u finale za BAWAG Next Generation nagradu u Beču, u Porgy i Bess Jazz Club, kao i brojne koncerte na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Vrhunac dosadašnje karijere su nastupi za Austrijski kulturni forum i u Rockwood Music Hallu u Njujorku. Godine 2016. počeli su rad na svom drugom albumu “Time and Ruins”.

Gostovanje organizuju Ambasada Austrije i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018”.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor