KIC: Izložba fotografija Lidije Vukčević “Siluete“

Izložba fotografija “Siluete” autorke Lidije Vukčević biće otvorena 2. aprila u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović”, a počeće u 19 sati i 30 minuta.

Izložbu će otvoriti Ksenija Rakočević i moći će da se pogleda do 10. aprila.

Lidija Vukčević rođena je 1954. u Zagrebu. Diplomirala je jugoslavistiku i filozofiju, a magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Postdoktorsko usavršavanje stekla je na Universite Stendhal, Grenoble.

Objavila je dvije monografije i pet zbirki poezije: Boja šafrana, 1992; Il velo, 1997, na talijanskom u Italiji; Latinska knjiga 1998; Lepeza, 2000; Zagrljaj jezika, 2011; L’abbraccio della lingua/prijevod na talijanski Zagrljaja jezika/ 2018. i deset knjiga proze.

Autorka je preko stotinu stručnih i naučnih recenzentnih radova pisanih s kritičkog, komparativnog, filološkog, filozofskog ili istorijskog aspekta iz područja književnosti, jezika, metodike, filozofije, slikarstva.

Napisala je i nekoliko eseja iz književnosti, istorije umjetnosti, likovnosti. Grafički oprema svoje knjige autorskim fotografijama. Od 2012. izlaže na grupnim i samostalnim izložbama u Italiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Do sada je imala pet samostalnih izložbi fotografija.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor