Kažnjen službenik Centra za socijalni rad

Centar za socijalni rad u Podgorici utvrdio je da je jedan službenik povrijedio radne obaveze, odnosno da je odgovoran što Marijana Bogavac prošle godine na vrijeme nije dobila rješenje o dobijanju jednokratne pomoći, zbog čega mu je izrečena disciplinska mjera novčana kazna u iznosu od 20 odsto zarade u trajanju od tri mjeseca, saznaje Pobjeda.

    Foto: rtcg.me

Iz ovog centra nam je rečeno da su kaznili zaposlenog zato što rješenje za ostvarivanje prava iz socijalne i dječije zaštite, koje je izdato 21. septembra, nije dostavljeno Bogavac u roku od 15, odnosno 30 dana.

“Novčana kazna u visini od 20 odsto mjesečne zarade izvršiće se odbijanjem utvrđenog iznosa od zarade zaposlenog ostvarene u februaru, martu i aprilu 2018. godine”, saopštili su iz ove ustanove.

Nedavno je ministar rada Kemal Purišić kazao da su, kada je riječ o porodici Bogavac, postupali u skladu sa propisima, te da je propust napravljen samo u slučaju spornog rješenja o dobijanju jednokratne pomoći.

Marijana Bogavac, koja živi u siromaštvu, bila je u žiži javnosti nakon što joj je umrla dvogodišnja kćerka. Tada je ona, između ostalog, ispričala medijima da nije dobila spornu jednokratnu pomoć koju je tražila od Centra za socijalni rad.

Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor