Karatisti ispunili cilj na EP

Crnogorski karatisti osvajanjem dvije medalje na Evropskom prvenstvu u Sočiju ispunili su zacrtani cilj i nastavili kontinuitet ostvarivanja vrhunskih rezultata na velikim takmičenjima, kazao je direktor reprezentacije Dragoljub Fatić.

 
Karate savez ponosan na rezultate (foto: Guliver/Getty images)

On je naglasio da su trofejni niz crnogorskog karatea nastavili mlađi senior Mario Hodžić osvajanjem bronzane i junior Bojan Bošković srebrne medalje.

“Svi u Karate savezu možemo biti ponosni na te momke, kao i na cijelu reprezentaciju koja je na dostojanstven način predstavljala crnogorski karate i državu Crnu Goru. Naravno da je uspjeh mogao biti i veći, medalje sjajnije i brojnije. Nikola Malović izgubio je borbu za treće mjesto, u kojoj je moramo konstatovati bio bliži pobjedi, ali odluka sudija je bila drugačija”, kazao je Fatić agenciji Mina.

On je naglasio da su crnogorski karatisti i u Sočiju potvrdili da za budućnost tog sporta u Crnoj Gori ne treba brinuti.

“Moramo biti zadovoljni izdanjem naše reprezentacije koja je još jednom pokazala da ima vrhunske takmičare i potencijal za još veće rezultate”, zaključio je Fatić.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor