Kalač hoće u trku za predsjednika

Lider Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Hazbija Kalač, objavio je danas kandidaturu za predsjednika države, na izborima koji će se održati 15. aprila.

 
Kalač očekuje podršku od svih građana (foto: Anadolija)

Iz ove partije poručeno je da su uvjereni da će prikupiti potpise dovoljne za kandidaturu, a podršku očekuju od svih građana Crne Gore.

Hazbija Kalač, lider SPP-a, poručio je da „vjeruje u tezu multietičnosti Crne Gore“.

„Naše uvjerenje jeste da će Crna Gora podržati ovaj naš politički iskorak i da će u praktičnom smislu pokazati da je država svih naroda, multietnička država“, poručio je Kalač na konferenciji za novinare.

Potpredsjednik SPP-a Seit Hadžić optimista je da će prikupiti potpise za kandidaturu Kalača.

„Mi smo reorganizacijom stranke krenuli u formiranje odbora po Crnoj Gori i već od sjutra ćemo krenuti u prikupljanje potpisa. Očekujemo podršku od svih naroda i ovo će biti test cijelog društva“, istakao je Hadžić.

Na konferenciji za medije danas održanoj u Podgorici, saopšteno je da je Stranke pravde i pomirenja nedavno promijenila ime, jer je riječ o nekadašnjoj Bošnjačkoj demokratskoj zajednici (BDZ).

Kalač je četvrti kandidat koji je do sada javno obznanio svoju kandidaturu. Prije njega to su učinili nezavisni kandidati, profesor Đorđe Blažić, privrednik Vasilije Miličković i naučnik Dragan Hajduković.

Da bi i formalno bio kandidat za predsjednika Crne Gore, svaki kandidat će najprije morati da prikupi 7.993 potpisa građana, što je oko 1,5 odsto upisanih birača.

Mandat aktuelnom predsjedniku Filipu Vujanoviću ističe 20. maja.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor