KALAČ: Državne institucije da ispitaju i slučaj Fejzić, ne želim da povlačim svoju kandidaturu, ni zbog jednog kandidata

Hazbija Kalač poziva državne institucije da ispitaju slučaj Reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića, koji je za medije izjavio da je njegov potpis zloupotrijebljen za kandidaturu predsjednika Stranke pravde i pomirenja Hazbije Kalača, kao da su falsifikovani i potpisi članova njegove porodice i rodbine.

On je dodao, da tužilaštvo treba da ispita sve slučajeve bez odlaganja, da sumnja da je neko čitavu situaciju namjestio, pa samim tim poziva tužilaštvo da ispita i sve članove DIK-a, kao i ljude koji su radili na aplikaciji i unošenju podataka.

Kalač za Portal sjevercg kaže, da se on neće baviti onim sa čime treba da se bave institucije, da mu je sada preoritet razgovor sa gradjanima, posebno sa sjevera Crne Gore koji je u teškoj socijalno ekonomskoj situaciji i od kojih će tražiti povjerenje.

On očekuje veliku podršku njegovih sunarodnika, ne želi da povlači svoju kandidaturu, ni zbog jednog kandidata niti vidi razlog za time.

,,Crna Gora je gradjanska država i ne vidim razlog da nemože predsjednik države biti neko ko nije Srpske ili Crnogorske nacionalnosti“, kazao je Kalač za naš Portal.

Masovna podrška Bošnjaka kandidaturi Hazbije Kalača govori, da će gradjani Bošnjačke nacionalnosti masovno glasati samo Kalača, koji je na sjeveru prepoznat kao neko ko nema ni jednu mrlju u svojoj bigrafiji i  koji može ujediniti sve Bošnjake na sjeveru, koji se nalaze u teškoj socijalnoj situaciji i koji i dalje masovno napuštaju sjeverni region, a zašta okrivljuju Bošnjačku partiju, koja je u koaliciji sa DPS -om.

Prema nekim saznanjima Portala sjevercg, Bošnjačka partija je svjesna da Kalač može ujediniti Bošnjački narod, i njegova kandidatura je ovu partiju dovela u nezgodnu situaciju, jer je planirala da podrži kandidata DPS-a, sada bi tom podrškom dovela u nezgodnu situaciju svoje glasačko tijelo, koje bi se okrenulo prema kandidatu Bošnjačke nacionalnosti Hazbiji Kalaču, kao i partiji SPP koju on vodi.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor