Kako je fatalna Podgoričanka postala saudijska kraljica

Priče i legende kruže Crnom Gorom vjekovima unazad. Prenose se s koljena, na koljeno, neke su tako ispričane da pomislimo da su se događaji koji pripovijedaju zaista desili u davnim vremenima, a neke nas zabave šarenolikošću i maštom kojm obiluju.

Od sjevera ka jugu naići ćete na razne priče. Mistskim pričama naša je mala država izuzetno bogata, baš kao i njen glavni grad.

Svojevremeno smo pisali o Naci Dakonoj, ljepotici iz Podgorice koja je zavodila osmanlijske moćnike svojom ljepotom i gordošću. Lijepa Naca žudjela je za bogatstvom, bježala od siromašne porodice, dobila to isto bogatstvo, ali umrla u najvećoj bijedi.

Danas vam predstavljmo priču koja je, za jednu Podgoričanku, imala srećan kraj.

Podgorička legenda koju ćemo danas oživjeti govori o djevojci koja je našla svoje mjesto na prijestolu Saudijske Arabije. Naime, ćerka izvjesnog Sadik-bega Begovića koji se iz Podgorice preselio u Tursku, svojom neobičnom ljepotom privukla je pažnju kralja Saudijske Arabije.

Lijepa cura iz Podgorice, tokom njegove posjete školi koju je pohađala, predstavila se vladaru kao Crnogorka. Izgledom i mudroću, ona je osvojila saudijskog vladara, i on se u nju zaljubio.

Ubrzo zatim, saudijski kralj je isprosio djevojku.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor