Kako da se izborite s paničnim napadima

Za normalan i produktivan život pojedinac mora biti zdrav – mentalno i fizički. Anskioznost predstavlja veliku prepreku ka tome, a obično nastaje iz straha ili nade da želimo nešto nedostižno, aktuelnih životnih problema, te nas muči i pritiska iznutra.

Anksioznost nas muči i pritiska iznutra: Ilustracija (Pixabay)

Kada osjećaj panike i uznemirenosti obuzme vaše tijelo probajte da uz pomoć ovih jednostavnih tehnika suzbijete anksioznost.

Radite sklekove

Sklekovi su najbolji način da skrenete misli sa mentalne anskioznosti i obezbijedite dovoljnoj količini krvi da prostruji kroz vaše tijelo, kako bi vam bilo lakše. Sklekovi nas čine jačim, ne samo fizički već omogućavaju da razmišljamo trezvenije zbog ubrzane cirkulacije krvi kroz naš mozak. Kada počnete da ih radite manje ćete razmišljati o svojim problemima, čime ćete redukovati anskioznost.

Duboko udišite

Kada osjetite da se suočavate sa panikom i mislite da nećete uspjeti da se izborite sa njom, duboko udahnite par puta. Smislite neki racionalan plan i osmislite akciju koja će učiniti da ne razmišljate negativno i dopustite panici da zavlada. Udahnite, sjedite mirno par minuta, osluškujte ama baš svaki šum oko sebe, jer ćete na taj način odvratiti misli od problema. Dišite duboko dok se ne osjetite mirnije.

Vozite bicikl

Možda zvuči glupo, ali zaista pomaže. Ne samo da je vožnja bicikla svojevrsna vježba, već vas ubacuje u tempo ritmičkog vježbanja. Dok se vozite kroz parkove, vi se vezujete za prirodu što vam pomaže da nađete mir.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor