Kako aerodromsko osoblje procjenjuje da li ste sigurnosna prijetnja

Sigurnosne provjere i pretresi na aerodromima su sve detaljniji, a može vam se desiti i da vas naizgled bez ikakvog posebnog razloga, izdvoje za dodatne pretrese.

Ipak, postoje neke stvari koje daju signal aerodromskom osoblju da neki od putnika izgledaju sumnjivo.

Na prvom mjestu su svakako neslane šale u vezi sa bombama, oružjem, terorizmom ili bilo kakvim nasiljem. Putnici sa bradom su često pomno posmatrani od strane aerodromskih službenika, a sličan je slučaj i sa putnicima koji putuju sami.

Glasne kritike na račun skenera za kontrolu i službenika na aerodromu obično su povod za dodatne detaljne provjere, naročito na američkim aerodromima.

Velike količine kafe u prtljagu privlače pažnju aerodromskog obezbjeđenja budući da krijumčari droge miris kafe koriste kako bi zamaskirali miris droge, kako ih policijski psi ne bi otkrili.

Često mijenjanje redova dok čekate ovjeravanje karte, prtljaga ili ulazak u avion, može se okarakterisati kao nervozno i sumnjivo, tako da je uvijek bolje sačekati u istom redu kao i svi ostali.

Nošenje ljekova u neobilježenim kutijama, a naročito miješanje više različitih vrsta tableta u istoj kutiji, razlog je za dalje detaljne provjere, pa bi putnici koji nose medikamente trebalo uvijek da imaju izvještaje specijaliste koji potvrđuju da im je lijek potreban.

Na američkim i britanskim aerodromima treba obratiti pažnju i na bateriju laptopa, koja bi trebalo da bude puna, kako bi ga obezbjeđenje, ako to zatraži, moglo upaliti i pogledati. Ukoliko je baterija prazna, a laptop ne može da se uključi, službenici imaju pravo da ga konfiskuju, piše Travel magazin.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor