Kaća Bulatović puna motiva se vratila u Budućnost!

Četvorostruka osvajačica Lige šampiona u ponedjeljak je dogovorila saradnju sa ŽRK Budućnost, u utorak stigla u Rostov, razgovarala sa trenerom i predsjednikom ruskog kluba oko raskida ugovora, u srijedu je bila u Podgorici sa koferima.

Katarina Bulatović biće sjajna podrška i predvodnica mladog tima Dragana Adžića. Sa njom, ali i sa povratnicama Anđelom Bulatović i Marinom Rajićić, uz provjereni kvalitet Milene Raičević i mnogih mlađih talentovanih rukometašica, “plave” mogu biti konkurentnije u Ligi šampiona.

“Ovakav rasplet bio je prvo šok za moje, a vjerovatno i za javnost. Ljudi su me zvali i zvali, pitali o čemu se radi. Pozdravili smo se u nedjelju, a zatim, u posljednji tren, dogovorila sam se sa klubom. Vjerujte, neočekivano, ali skroz, čak i za mene. Ali, eto, vraćam se, drugi put, treći put oblačim dres, imam motiva, vidim lijepu priču i za reprezentaciju. Imamo dobru šansu da se spremimo i za Evropsko prvenstvo i da Budućnost, vjerujem uz ove mlade cure, napravi korak više u odnosu na prošlu sezonu. Motiva i dalje imam, sve dok igram, kada ne budem imala motiva i želje da osvajam, sigurno se više neću mučiti i neću igrati rukomet.”, rekla je Katarina Bulatović.

Najljepše momente u vanserijskoj karijeri doživjela je upravo u dresu najtrofejnijeg crnogorskog sportskog kluba. U timu Dragana Adžića osvojila je istorijsku prvu titulu klupskog prvaka Evrope 2012, kao i Kup Kupova 2010. godine. Ljevoruka bombarderka je 2015. godine bila jedna od ključnih igračica na putu ,,plavo-bijelih” do titule Lige šampiona.

“Dolazim iznenada, ali srećna i zadovoljna. Dolazim da probamo još nešto novo u Budućnosti, dolazim kao najstarija, jedna od iskusnijih uz Miku, Marinu, koju već računam kao stariju, i Anđelu. Vjerujem, zaista, da možemo korak više u odnosu na prošlu sezonu. Nadam se velikim stvarima, a vidjećemo na kraju koliko su bile velike.”

Katarina je u međuvremenu uspjela terapijama i odlascima u Dubrovnik da potpuno oporavi rame. Imala je problem, sada je spremna. Kako odlično poznaje sistem rada u Budućnosti, neće imati problema oko prilagođavanja.

“Sve znam. Radi se isto, sa Adžićem sam radila, sa možda nekoliko djevojaka nijesam trenirala, smaram da neću imati poteškoća da se uklopim u sistem. Do trenera je kako će da nas uklopi i organizuje. Moje je da radim, kao i uvijek.”

U Kolašinu će se priključiti ekipi.

“Nema razloga da ne idem, sa mnom je sve u redu, rame je kako treba.”

Razgovarali smo sa Katarinom i oko početka Lige šampiona, prokomentarisala je grupu sa Larvikom, Odenzeom i Mečom.

“Mec je dobra ekipa, znamo kako su prošle godine igrali. Možda će u ovoj biti malo drugačiji, ali se nećemo nikome predavati. Znamo dobro kako je Budućnost prošle godine igrala u ,,Morači”, a sa našim iskustvom vjerujem u još bolje partije u gostima. Možemo da napravimo dobru zalihu bodova, a onda da se pripremamo za obaveze u reprezentaciji i za drugu rundu Lige šampiona. Budućnst je prošle godine imala dobru ekipu, sada je iskusnija, mlađe će imati našu pomoć u svakom smislu. Ne znam zbog čega bi se povlačili, ne samo pred ekipama u grupnoj fazi, nego uopšte, pred bilo kim. Ali, da, ipak, počnemo korak po korak.”

Katarina vjeruje da će iz Budućnosti napaviti dobar zalet za EP u Francuskoj.

“Možemo da napravimo nešto. Na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj malo je falilo, samo rotacija. Vjerujem da ćemo u Francuskoj biti malo odmorniji, u bitnim utakmicama djelovati svježije i hladnije glave. Sanja Premović i Đina Malović su tu, pričam o poziciji desnog beka. Sanja je igrala, može da uđe i da odradi dobar posao, da se ne plašimo da će da pogriješi. Nastup u Ligi šampiona mnogo joj je značio, a sa Đinom ćemo da vidimo kako će da izgleda poslije FTC-a. Smatram da za neke kritične pozicije imamo zamjenu. Dijana Ujkić može da odmijeni Jovanku, Anđela je, takođe, tu sa nama. Nadam se da će Andrea Klikovac u Mađarskoj dobiti na samopouzdanju i to ne samo u odbrani. Imamo više igračica za rotaciju nego prošle godine. Selektor Johanson će pratiti sve igračice do decembra, ko bude najbolji, putovaće. Najvažnije da dolazimo raspoložene na okupljanja i sa željom da igramo za nacionalni tim.”

U razgovorima sa Katarinom, tokom prošlogodišnje sezone, iz Rostova je slala signale navijačima. Bila je tužna što “plave” nemaju podršku kakvu su nekad imale. Poluprazna “Morača” je boljela našu reprezentativku.

“Nadam se da će navijači prepoznati kako su se djeca borila prošle godine i našu želju da doguramo što dalje u Ligi šampiona. Vjerujem da će nas podržati, opet je gro reprezentacije u Budućnosti. Prošle godine je bila fenomenalna atmosfera na košarkaškim utakmicama, a ja nikad neću zaboraviti i nosiću uvijek u srcu, atmosferu pred odlazak u Đer. Trebaće nam podrška, dolaziće velike ekipe, vjerujem da ćemo naći zajednički jezik. Pozivaćemo ih dok ,,Morača” ne bude blizu puna kao što je bila ranije”, poručila je Bulatović.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor