Jugofantazija

foto: FSCG

Tim Jugoslavije i Regionalna liga u fudbalu to su dvije teme o kojima pričaju sve generacije, to je (ne)preboljena prošlost i (ne)realna budućnost koja će starije prisjećati na lijepa vremena, a mlađe tjerati da maštaju…

Još vrlo malo je ostalo do početka Svjetskog prvenstva, ekipe su odradile generalne probe, avioni sa najboljim fudbalerima planete polako pristižu u Rusiju, a tema za ragovor je mnogo. Od onih standardnih (čitajte kladioničarskih), do nekih koje nas tjeraju na fantaziju, a jedna od tih fantazija je reprezentacija Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu.

Sa ovih prostora Srbija i Hrvatska će igrati u Rusiji i imati veliku podršku, ali mnogo je jugonostalgičara koji imaginarno kreiraju nacionalne timove velike države u fudbalu, košarci, vaterpolu, rukometu. Pa, kako bi to izgledalo sada u Rusiji? Imali bismo tim koji bi od svakog protivnika imao respekt. Teško je sastaviti 23 najbolja, a još teže izabrati čovjeka koji bi predvodio selekciju asova bivše Juge.

Okosnicu tima bi činili fudbaleri koji će upravo igrati na predstojećem Mundijalu Srbi i Hrvati. Međutim, kada im se tu pridodaju najbolji fudbaleri naše reprezentacije, te Bosne i Hercegovine i Slovenije, potajno bismo imali pravo da se nadamo medalji.

Samo zamislite, na golu jedan od najboljih čuvara mreže današnjice Jan Oblak, odbrana granitna sa našim Stefanom Savićem, u veznom redu paklena konkurencija na čijem je čelu Luka Modrić, a u napadu mnogo opcija sa liderom Edinom Džekom.

Nijesmo se usudili da napravimo najboljih jedanaest, ali jesmo spisak od 23 igrača koji bi putovali na Mundijal. Vama ostavljamo da izaberete tim, kao i selektora to je pitanje svih pitanja…

Golmani: Jan Oblak, Danijel Subašić, Asmir Begović.

Odbrana: Stefan Savić, Šime Vrsaljko, Dejan Lovren, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić, Sead Kolašinac.

Vezni red: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Nemanja Matić, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić, Miralem Pjanić.

Napad: Stevan Jovetić, Edin Džeko, Aleksandar Mitrović, Ivan Perišić, Mario Mandžukić.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor