Još nema osumnjičenih za propust u risanskoj bolnici

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru još nije utvrdilo da li je neko i, ukoliko jeste, ko je odgovoran za propust kada u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” u Risnu nadležnim organima četiri dana nijesu prijavili smrt pacijenta. Preduzeto je više radnji i saslušano je nekoliko svjedoka, ali osumnjičenih i dalje nema, piše Dan.

– Obavještavamo vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru povodom predmetnog događaja formiran predmet, koji je u fazi izviđaja. Saslušan je veći broj lica u svojstvu svjedoka. Zasad nijedno lice nema status osumnjičenog. U toku je utvrđivanje činjeničnog stanja, nakon čega će biti donijeta konačna odluka u predmetu – saopštila je portparol državni tužilac Ana Marinović.

Predmet je formiran kada je utvrđeno da iz risanske bolnice danima nije prijavljiveno policiji ni nadležnom tužiocu da je preminuo J.Š. (32) iz Berana. Smrt kod mladića je nastupila tri dana nakon prijema u bolnicu, kada je podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći kod Kotora.

Vijesti su ranije navele da će internu istragu otvoriti i Ministarstvo zdravlja kako bi utvrdili zbog čega niko u bolnici „Vaso Ćuković“ četiri dana nije obavijestio policiju i nadležnog tužioca, a u obavezi su da to urade, da je mladić preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor