Još ne znaju kako je stradao policajac Elezović

Više državno tužilaštvo u Podgorici još nije dobilo zvaničan obdukcioni nalaz o uzroku smrti policijskog službenika Rudolfa Elezovića, čije beživotno tijelo je pronađeno 8. juna u kasnim večernjim časovima, u rijeci Bojani u mjestu Sveti Đorđe kod Ulcinja.

Porodica je nestanak Elezovića prijavila 27. maja, a nakon višednevne potrage, službenici Sektora granične policije su pronašli njegovo tijelo u Bojani i to u blizini Šaskog kanala.

Tužiteljka/portparolka Višeg državnog tužilaštva Podgorica Lepa Medenica saopštila je “Vijestima” da se predmet nalazi u fazi izviđaja i da su do sada preduzete brojne “mjere i radnje neophodne za utvrđivanje okolnosti nastanka događaja”.

“Donijeta je i naredba za obdukciju tijela, a obdukcioni zapisnik nije dostavljen ovom tužilaštvu. U daljem toku postupka preduzeće se i druge mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je nastupila smrt lica R.E.”, piše u odgovoru Medenice.

Kako je i pod kojim okolnostima došlo do smrti Elezovića biće jasnije kada se tužilaštvu dostavi obdukcioni nalaz u kojem bi trebalo da se pojasni kakva je i pod kojim uglom prostrelna rana u predjelu glave, kao i približno vrijeme kada je nastupila smrt.

Policija je tokom uviđaja, kako saznaju “Vijesti”, pronašla oružje u rijeci, ali će se tek nakon vještačenja znati da li je to oružje iz kojeg je ispaljeno zrno i da li kalibar odgovara i ulaznoj rani na glavi policijskog službenika.

“Nakon izvršenog uviđaja, donijeta je naredba od strane tužilaštva, za sva neophodna vještačenja predmeta, izuzetih sa lica mjesta. Vještačenja su u toku”, navela je Medenica.

Iz Višeg državnog tužilaštva nijesu odgovorili “Vijestima” koje je oružje pronađeno u rijeci, gdje je tačno bilo, te koje je marke i kalibra…

U Višem državnom tužilaštvu zbog izviđaja nijesu ulazili preciznije u detalje, tako da nijesu odgovorili ni na pitanje da li je do sada pronađen mobilni telefon Rudolfa Elezovića.

Nema odgovora ni na to da li su pronašli njegov automobil, ali ni detalje da li se u ovom trenutku zna kako je Elezović došao do mjesta gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo.

U noći kada je izašao iz kuće, Elezović je kazao porodici da ide da se nađe sa nekim, a sa sobom tada, kako je rečeno nezvanično, nije ponio službeni pištolj.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor