Još jedna zvijezda se povlači iz reprezentacije Španije

FC Barcelona’s coach Luis Enrique gesture before the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Sunday, Jan. 8, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz)

Podsjetimo, prije samo dva dana je defanzivac Barselone Đerar Pike potvrdio da se povlači iz nacionalnog tima, a već danas je i David Silva povukao isti potez!

Španski mediji pod oznakom ‘hitno’ prenose njegovu odluku, a poslije ovakvog razvoja događaja postavlja se i pitanje da li će se ovaj spisak završiti samo na Pikeu i Silvi, ili će se još neko od standardnih reprezentativaca odlučiti na ovaj korak.

Tridesetdvogodišnji fudbaler Mančester sitija je u dresu nacionalnog tima odigrao ukupno 125 utakmica, u proteklih 12 godina i postigao 35 golova.

Za Španiju je igrao na Evropskim prvenstvima koje je ova selekcija osvajala 2008. i 2012. godine, kao i na Mundijalu 2010, kada je “Crvena furija“ osvojila titulu prvaka svijeta.

Dakle, još jedan od simbola selekcije koja je dominirala evropskim i svjetskim fudbalom danas završava svoju reprezentativnu karijeru.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor