Jokovića brinu izborne neregularnosti

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković tokom razgovora sa delegacijom ODIHR-a izrazio je zabrinutost povodom predstojećih izbora, zbog neregularnosti koje su se, kako tvrdi, dešavale i na prethodnim, naglašavajući da se mora zaustaviti korupcija i partijsko zapošljavanje, što je, kako je kazao, jedna od najdominantnijih izbornih manipulacija vladajuće koalicije, a sve u cilju jačanja demokratizacije društva.

Joković je razgovarao sa zamjenikom Šefa odjeljenja za izbore i savjetnicom za izbore ODIHR-a u Podgorici Ričardom Lapinom i Tamarom Otišivili.

„Prema riječima predsjednika Jokovića, nelegitimnost izbornog procesa 16. oktobra i održavanje takvog stanja u Crnoj Gori i dalje destabilizuju Crnu Goru. Aktuelna vlast i dalje ugrožava i stabilnost, sigurnost i ekonomski prosperitet Crne Gore. Razmjena mišljenja u pravcu trenutne političke krize i bojkotu parlamenta, ostavlja prostora zaključku da će na predstojećim predsjedničkim izborima opozicija imati zajedničkog kandidata i da će opozicionim političkim djelovanjem doprinijeti neophodnim promjenama“, istakli su iz SNP-a.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor