Jedite banane i mršavite, na kafu zaboravite

Dijeta s bananama se drži najduže 12 dana, a za doručak treba jesti od jedne do četiri i piti isključivo mlaku vodu. Čaj ili kafu možete da pijete, ali ne svaki dan.

Japanska jutarnja banana dijeta je kreacija Sumiko i Hitošija Vatanabea, koji imaju pozadinu u farmaceutskom i medicinskom obrazovanju. Do dijete su došli sasvim slučajno, a nakon što su je objavili, postala je pravi hit u svijetu. Osnovno pravilo ove dijete je da za doručak jedete banane uz čašu vode na sobnoj temperaturi.

U osnovi ove dijete je doručak koji se sastoji samo od banana i čašu do dvije mlake vode. Za doručak treba da da pojedete negdje između jedne i četiri banane svako jutro.

Ostali obroci u danu treba da budu zdravi, lagani i regulirani, ali ne postoje posebna pravila šta i koliko treba da se jede.

Originalna banana dijeta drži sedam ili 12 dana. Dijeta s bananama i vodom zahtjeva da je jedino piće koje konzumirate upravo mlaka voda. Tu i tamo možete da popijete čaj ili kafu, ali to se kod ove dijete ne preporučuje.

Posljednji obrok treba da vam bude četiri sata prije spavanja, treba da spavate bar osam sati, a na počinak da idete najkasnije u ponoć.

Tokom ove dijete, maksimalno ograničite alkohol, kafu i duvan, a deserti su zabranjeni.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor