Jedan sastojak, 5 različitih ukusa: Brzi, zdrav sladoled

U ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i prerađenog šećera.

Kada bismo vam rekli da postoji recept za sladoled za koji vam treba jedan jedini sastojak, sigurno ne biste odmah vjerovali. I ne morate – isprobajte, uvjerite se sami.

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog ukusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i prerađenog šećera.

Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna:

Sastojci: 2 banane!

Priprema: Banane oljuštite i isjecite na kolutiće, pa ih stavite u zamrzivač. Ostavite ih da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu.

Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a ako želite da sladoled bude tvrđi, vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat .

Ako želite da napravite još 4 različita ukusa, u bananu dodajte sljedeće sastojke, jer se savršeno slažu sa ovim voćem:

1. Kikiriki: U blender dodajte 3 kašike kikiriki putera i 2 kašičice meda

2. Eurokrem: U blender dodajte 3 do 4 kašike eurokrema

3. Jagode: U blender dodajte krupno sječene zaleđene jagode i 2 kašike slatke pavlake (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krem ne stvrdne)

4. Čokolada: U blender dodajte 3 kašike gorkog kakaa, 2 kašike slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanile (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krem ne stvrdne).

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor