Jedan od poznatih davalaca krvi danas živi bez povoljnih uslova za život

Bjelopoljac Željko Dobrašinović(49),iz sela Podublje kod Zatona koje je daleko svega nekoliki kilometara od Bijeloga Polja živi u staroj čatmari ,bez vode,juhinje ,kupatila ,puta a ne rijetko o struje ,od 80 eura primanja sa biroa rada.

Dobrašinovič već nekokoliko godina živi bez pottrebnih uslova za ćivot,a da dođe do vode treba mu skoro pola kilometra.

“ Bez vode u kući ,niti kupatila .Pratktično nema gdje da legnem ,nečija stoka bolje živi nego ja ovdje.Kada je zima pjuni smrzni ,ja moram da iznesem kazan i da se kupam ovdje ispred .Do vode ,odnosno prvog izvora treba mi oko pola kilometra odavde “,ističe Željko.

Nekada je radio u više privatnih firmi a danas živi isključivo od pomoći sa biroa rada od 80eura.Kako ističe cio njegov život su patnja i bol.

“ Obolio sam od kičme ,imam zdrastvenih problema sa pritiskomi sa srcem ,venama .Ja ponekad nemogu ni da stojim ,sa tabletama za bolove liježem i ustajem.

U ovome lijepom selu za oko teški, uslovi za život Željko se jedino boji da negdje ne padne i ostane bez pomoći koj prima.

Oca nisam zapamtio ,majka mi je rano umrla ,čuvao sam bolesne a kasnije i nepokretne tetke .

Od opštine i Centra za socijalni rad dobiosam pomoć po stotinu eura ,a jedini oko njega brine njegov kum Goran Španjević,koji je i dugodišnji davalac krvi.

Željko se odazbao 60 puta na akcijama za dobrovoljno davanje krvi .

Pozivamo sve ljude dobre volje koji žele da pomognu Željku Dobrašinoviću mogu da to urade uplatom novca na broj žiro računa kod Prve banke :535-07001002430-31 .

Autor i foto :Jovan Šćekić

 

 

 

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor