Janković ne želi političku pozadinu na mečevima CG i Srbije

foto: FSCG

Fudbaler Partizana Marko Janković rekao je da će uživati u utakmici sa Srbijom i nada se da taj meč neće dobiti političku konotaciju.

Crna Gora i Srbija igraće sljedeće jeseni u Ligi nacija po meč u Podgorici i Beogradu.

“Jedva čekam utakmicu sa Srbijom. Pogotovo što će na oba meča biti lijep ambijent. Ne očekujem nikakve probleme, niti je moje da komentarišem eventualnu političku pozadinu tih duela. Nama je na umu samo sport, gledaćemo kako da budemo bolji od Stojketa (p.a Vladimir Stojković) i Bambija (p.a. Zoran Tošić), kao što će i oni željeti da pobijede nas”, rekao je Janković za Mocartsport.

Marko Janković je ljeta 2013. odabrao transfer u veliki Olimpijakos.

Sada kao 22-godišnjak je glavni igrač šampiona Srbije, čiji je dres ponovo zadužio 2016. godine.

“Nisam napravio grešku odlaskom u Atinu. Iako mi je bilo samo 18 godina, za mene je u tom trenutku najbolje rješenje predstavljalo inostranstvo i napredak uz dobre trenere i kvalitetna takmičenja, rekao je reprezentativac Crne Gore .

A na Topčidersko brdo se vratio preko Olimpijakosa, Maribora i OFK Beograda…

“Možda sam išao težim putem, ali sam na njemu stekao dosta iskustva i kao tinejdžer prošao one situacije koje drugi igrači, ako ostanu u Srbiji, nisu imali prilike. Spoznao sam drugačija razmišljanja i mentalitet. U tim avanturama samo mi je jednog dana kvrcnulo, shvatio sam kako bi trebalo da se igra.”

Ljevonogi ofanzivac, koji je na putu da postane vrhunski igrač, je poput svakog talenta mislio da sve zna. I da se fudbal igra po njegovim notama.

“Kad si mlad misliš i da si najpametniji. A tek po odlasku u Maribor, odlično organizovan klub, svake godine prisutan u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, shvatio sam da se fudbal ne igra onako kako sam ja gledao na njega”, sjetio se sezone 2015/2016. sjajni Cetinjanin…

“Doživljavao sam fudbal na drugačiji način. Samo sam uživao. Znate ono, lucidan sam igrač, što kažu “lijep za gledanje, mislio sam da bi mi zbog toga sve drugo trebalo oprostiti, ali sam shvatio da moram da se vraćam u odbranu i pomažem ekipi. To sam spoznao i na primjerima drugih fudbalera, kvalitetnijih od mene, koji nisu igrali baš zbog tih nedostataka, nadovezao se neizostavni član “hrabrih sokolova

Partizan ga je odškolovao (2002 – 2013), u Pireju (2013 – 2014) je shvatio kakvi su izazovi pravog profesionalca, u dresu beogradskih “romantičara” (2014 2015) je potvrdio da ima talenat, a u Sloveniji (2015-2016) je prelomio da mora da se mijenja.

“Pametnom momku ne bi trebalo reći dva puta. Zato je boravak u Olimpijakosu i Mariboru uticao na mene da promijenim razmišljanje i počnem da igram u oba pravca. Zapravo, zato i igram, zato sam se i izborio za status prvotimca u klubu i poziv reprezentacije Crne Gore. Poenta priče: nisam izgubio, samo sam dobio odlaskom u inostranstvo sa 18 ljeta”, podvukao je Marko Janković.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor