Jakna iz Ratova zvijezda na aukciji – vrijedi 1,3 miliona dolara

Jakna koju je nosio Harison Ford glumeći Hana Sola u filmu „Ratovi zvijezda: Imperija uzvraća udarac“ mogla bi u četvrtak u Londonu na aukciji filmskih memoralibija da dostigne cijenu od čak 1,3 miliona dolara.

Kolekcionari će imati priliku da na aukciji filmskih rekvizita i kostima sopstvenim rukama opipaju predmete korišćene u filmovima, kao što su „Indijana Džons“, „Forest Gamp“ i „Povratak u budućnost II“.

Aukcijska kuća „Prop Store“ pripremila je za prodaju više od 600 predmeta iz oko 150 filmova i televizijskih emisija.

Uz Solovu plavosivu jaknu, zainteresovanima se nude i ostali predmeti iz „Ratova zvijezda“, poput kacige „Stormtrooper“ iz „Poslednjeg džedaja“ čija je vrijednost procijenjena na 30.000 do 60.000 funti i prodaje se za dobrotvorne svrhe, kao i svjetlosni mač koji je koristio Anakin Skajvoker u „Osveti Sita“, procijenjene vrijednosti od 50.000 do 100.000 funti.

Predmeti iz „Ratova zvijezda“ najpopularniji su među kolekcionarima pop kulture. Pištolj koji je koristio Han Solo u „Povratku džedaja“ prodat je u junu za 550.000 dolara, dok je droid R2-D2 koji je korišćen u nekoliko filmova prodat za 2,7 miliona dolara.

Drugi najskuplji predmet koji se nudi na aukciji je šešir koji je Ford nosio kao Indijana Džons u „Otimačima izgubljenog kovčega“, a vrijednost mu je procijenjena na 200.000 do 300.000 funti.

Vrijednost lebdeće daske koju je koristio Majkl Džej Foks u naučnofantastičnom filmu „Povratak u budućnost II“ procijenjena je na iznos od 30.000 do 50.000 funti.

Među ponuđenim predmetima je i kapa koju je Tom Henks nosio u „Forest Gampu“.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor