Jaka konkurencija među ajkulama, Gojković na slatkim mukama

Selektor Vladimir Gojković uskoro će objaviti imena reprezentativaca, koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

“Ajkule” su ovog ljeta već osvojile zlato u Svjetskoj ligi i bronzu na Mediteranskim igrama.

“Imam okvirnu sliku, ono što mislim da bi trebalo da bude. Imamo i problema, jer je dosta njih odigralo dobro. Takve odluke su uvijek teške. Konkurencija je dobra, atmosfera zdrava, bore se za mjesto zajedno. Svako traži svoju šansu, nadam se da ćemo se, prije svega, sačuvati od povreda”, rekao je Gojković.

Posebno mjesto u notesu zauzimaju mlađi. Gojković se ne štedi kada su oni u pitanju. Dosta buke oko njih, neviđeni talenti.

“Moraju da napreduju uz starije. Zaista su dali veliki doprinos, nema što da zamjerim.”

Slaven Kandić je u sva tri meča u Taragoni bio dvocifren. U konkurenciji za EP su pored golmana Jadrana još Miloš Šćepanović i Dejan Lazović.

“Neka brani ovako stalno, ne treba više ništa od ovoga.”

Pod teretom uspjeha sa dvije najvažnije provjere, ,,ajkule će pred put za Španiju sparingovati u glavnm gradu sa Rumunima.

“Oni su ti koji su ovaj teret iznijeli. Na nevjerovatan način. Jedan dio igrača bio je umoran od Svjetske lige, mada je i igračima koji nijesu igrali u Budimpešti, a došli su u Taragonu, bilo teško jer im je protiv Srbije bila prva zvanična utakmica. Vidjeli ste da su se i oni podizali, igrali ključne uloge, mislim da su zaslužili sve ovo. Vidjela se želja od samog početka da se uzme medalja, iako smo znali da će biti teško sa domaćinom. Ali, u suštini, ključ je ponovo bio u odbrani. U napadu smo imali šanse, nijesmo ih uvjek koristili, a mogli smo ranije riješiti utakmicu za bronzu. Branili smo se do kraja dobro, prije svega požrtvovano, u svakom momentu smo imali veliki broj blokova kada bi neko od njih ostao na šutu. Tako da je ta energija presudila.”

Na Mediteranskim igrama od favorita u Barseloni nijesu igrali Hrvati. Reprezentacija Mađarske inače ne učestvuje na MI.

“Svi najjači, osim Hrvata i Mađara su igrali u Taragoni. Možemo reći da smo bili u lakšoj grupi, imali smo jedan i po težak meč, ali, uvijek smo bili ozbiljni. Sa nekim smo već igrali u Budimpešti. Sada je najvažnije da se sebi posvetimo i probamo, ako je moguće, još malo da se podignemo”, kazao je selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor