Jak zemljotres potresao CG, zemljotres je izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama

Zemljotres jačine 5,1 stepeni Rihterove skale potresao je danas Crnu Goru, saopštio je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju. Zemljotres se dogodio u blizini Plava, a iz lokalne Službe zaštite i spašavanja za Portal RTCG su kazali da su na starijim kućama popucale fasade i dimnjaci.

„Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je u 11 sati i 46 minuta jači zemljotres, sa epicentrom sedam kilometara sjeverozapadno od Plava. Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 5,1 stepeni Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od sedam stepeni Merkalijeve skale (MCS)“, saopšteno je iz Zavoda.

Epicentar je bio u blizini Plava na planini Visitor na dubini od pet kilometara.

Nakon prvobitnog potresa, uslijedio je deset minuta kasnije i novi zemljotres na istoj lokaciji jačine 3 stepena po Rihterovoj skali.

Zemljotres jačine oko pet Rihtera se klasifikuje kao prilično jak potres.

Zemljotres je izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, Podgorici i drugim gradovima.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Plavu Mirza Medunjanin rekao je da se zemljotres jako potresao grad, ali da za sada nema podataka o eventualnoj šteti.

U Beranama je veliki broj uznemirenih građana izašao na ulice.

„Uočili smo da su na starijim kućama popucale fasade i dimnjaci. Još nemamo informaciju da je neko ugrožen i da je bilo veće materijalne štete. Lokalni tim za vanredne situacije ubrzo će održati sastanak, nakon kojeg će biti poznato više detalja o eventualnoj šteti“, kazali su oni.

Izvor: RTCG/VIJESTI

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor