Jadran pod imperativom protiv Sabadelja

Avanture u Evropi nastavljau se u jedinoj pravoj vaterpolo pokrajini Španije Kataloniji… Vaterpolisti Jadran Carina večeras (19.00h) u 7. kolu Lige šampiona gostuju kod Sabadelja.

Očekivalo se da će španski predstavnik biti direktan rival našem prvaku u borbi za četvrto mjesto grupe B i plasman na fajnal-ejt u Đenovi, ali je sve zakomplikovao nevjerovatni Špandau! Tim našeg trenera Petra Kovačevića i centra Stefana Pješivca, nakon što je razbijen od Jadrana u Igalu u prvom kolu (11:5), vezao je svih šest pobjeda, a u tom nizu srušio je i šampiona Evrope Solnok.

Bez obzira na Špandau, Sabadelj svakako mora biti prepreka koju momci Vladimira Gojkovića večeras moraju preskočiti ukoliko žele plasman na završni turnir.

“Okršaj sa Sabadeljom je veoma bitan za nas”, jasan je jedan od najboljih igrača Jadrana Dragan Drašković. “Jednostavno moramo da pobijedimo ako želimo da zadržimo šanse da se plasiramo na finalni turnir i uradićemo sve i da ostvarimo cilj”

Utakmica u blizini Barselone za Jadran dolazi nakon dva paklena duela i prvih poraza u Ligi šampiona od moćnog Pro Reka i šampiona Evrope Solnoka.

“Vjerujem da imamo kvalitet da prođemo i ovo gostovanje”, dodao je Drašković. “U Ligi šampiona je motiv uvijek veliki, a sigurno će ga imati i Sabadelj”.

Ako bi se tražilo najveće razočaranje ovodišnje Lige šampiona to bi sigurno bio Sabadelj. Katalonski tim u prethodnih šest rundi upisao je samo jednu pobjedu i to ne baš ubjedljivu (12:10) protiv skromnog holandskog AZC Alfena.

Izvor: Dnevne novine

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor