Izložba slika Milutina Obradovića na zimskoj sceni u Dvorcu

Nakon izuzetno uspješnog predstavljanja u Podgorici, slikar Milutin Obradović prikazaće publici zimske scene Barskog ljetopisa svoje radove nastajale u periodu od 2015. do 2017. godine, objedinjene nazivom „Običan malecki san”. Otvaranje izložbe biće upriličeno 18. januara u 19h, u sali Dvorca kralja Nikole.

              Izložbu će otvoriti dr Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i selektorka likovnog programa Ljetopisa.

Milutin Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju. Srednju likovnu školu završio je na Cetinju, gdje je 1998. upisao Fakultet likovnih umjetnosti, po čijem završetku stiče titulu akademskog slikara. Imao je brojne samostalne izložbe, među kojima su one u galerijama i muzejima u Podgorici, Bijelom Polju, Risnu, Tivtu, Perastu, Budvi i Kotoru, Beogradu, Novom Sadu.

Svoje stvaralaštvo do sada je nekoliko puta predstavljao i u inostranstvu, u okviru grupnih postavki, među kojima se kao najznačajnije ističu izložbe u RimuParizuMilanu.

Milutin Obradović je 2017. godine u Rimu, za svoj rad pod nazivom „Ukras moga neba“, dobio prestižnu nagradu za savremeno umjetničko stvaralaštvo „Mikelanđelo Karavađo“. On je jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovo priznanje. Obradović, osim što slika, aktivno stvara i poeziju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor