Izložba skulptura Nenada Milovanovića

Izložba skulptura “Sink or Swim”, beogradskog umjetnika Nenada Milovanovića, biće otvorena u ponedjeljak 2. jula u Zbirci pomorskog nasljeđa u Tivtu, sa početkom u 21:00h.

Pronicljivo koristeći metal kao primarni materijal, Milovanović je kreativne zamisli vješto materijalizovao i skulpturama udahnuo ne samo život, već i izvjestan unutrašnji izraz koji je spojen sa plastičnim u koherentnu organsku cjelinu, ovaj ciklus skulptura sublimira umjetnikov doživljaj čovjeka i ribe koji se sintetizovan u jezgrovitim i jasno definisanim formama.

Riba je centralni motiv ove izložbe, tematski rakurs je povod za skulptoralna postignuća u kojima svaki novi rad otkriva dio ljudskih karaktera i emocija. U radove su utkane uspomene iz djetinjstva, širok intelektualni rakurs autora, snovi i java…

Svoje onomatopeje imaju Domanovićev „Vođa“, Hemingvejev „Starac i more“ i drugi književni sadržaji koji njegovoj umjetnosti daju ličan i emotivan karakter, ističe istoričarka umjetnosti Olivera Vuković.

Zaobljeni ili zasječeni oblici, naglašeni linearizam, prodoran/uplašen pogled ili fizičko odsustvo čula vida neka su od svojstava ovih ribolikih skulptura ali takođe odlikuju i čovjeka i njegovu poziciju u savremenom društvu koja je jasno inklinirana u nazivu ciklusa.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor