Izložba „Off the road“ u Centru savremene umjetnosti

Grupna izložba „Off the road“ biće otvorena u ponedjeljak u galeriji Perjanički dom Centra savremene umjetnosti Crne Gore, s početkom u 20 sati.

Umjetnici Nemanja Golijanin, Mirza Dedać, Lidija Delić, Nikola Kekerović, Mila Panić, Tijana Radenković, Saša Tatić, Tadija Janičić i Ivan Šuković će se predstaviti instalacijama, fotografijama i crtežom.

„Putujuća izložba `Off the Road` istražuje potencijal kulturnih kodova savremenog nomadskog stanja u kojem živimo kroz niz insularnih umjetničkih postupaka. Kroz svoje različite pristupe i različite glasove, koje odlikuje ili umjerena osetljivost prema kontekstu djelovanja ili njen nedostatak, ovoj grupi od devet umjetnika i umjetnica mlađe generacije u fokusu se nalazi globalizovana tranzicija XXI vijeka. Kako reprezentovati i razumijeti iskustvo miliona ljudi koji se kreću po cijeloj planeti, migracija i rasijanje operišu na nivou masovnog, a znamo da svaka jedinka koja će se preseliti sa jednog mjesta na drugo posjeduje jedinstveno iskustvo. Kulturni kodovi u vidu umjetničkih radova mogu da budu sredstvo za izražavanje tih složenosti i mogu da stvore platformu za alternativne narative koji osporavaju postojeće strukture moći“, kazao je povodom izložbe istoričar umjetnosti Miloš Zec.

Izložba u galeriji „Perjanički dom“ se može pogledati do 31. avgusta.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor