Iz Pljevalja danas stiže drugačija priča!

Kompanija Telemach donirala 550 sadnica za park Vodice.

Sigurno znate da su Pljevlja jedan od najzagađenijih gradova Evrope. Ali, da li znate da Pljevlja imaju jedan od najvećih, a ujedno i najljepših parkova u Crnoj Gori? Park Vodice nalazi se u samom srcu grada i prostire se na čak 12 hektara.

Ova, tako prijeko potrebna, pluća grada posebno znače građanima Pljevalja i iziskuju stalnu pažnju.

Baš zbog toga što prirodi moramo vratiti sve ono što joj svojim ljudskim djelovanjem uzimamo, kompanija Telemach i gradsko preduzeće Čistoća udružili su snage.

Telemach je donirao 550 sadnica četinarskog i lišćarskog šiblja, a vrijedni ljudi gradskog preduzeća nove biljke rasporediće po cijelom parku.

„Nakon nedavne velike donacije sadnica u Podgorici, danas nam je drago da i iz Pljevalja šaljemo drugačiju sliku i važnu ekološku poruku. Kao što vodimo računa o našim korisnicima, jednako nam je važno da društveno odgovornim djelovanjem utičemo da Pljevlja postanu zdravije mjesto za život. Zato nam je posebno zadovoljstvo što će sadnice oplemeniti park koji je mnogim stanovnicima omiljeno mjesto za šetnju, rekreaciju i sport. Vjerujemo da će ih donacija dodatno motivisati da čuvaju svoje okruženje i pokrenuti da i oni budu dio sličnih ekoloških priča“, poručuju iz kompanije.

Donacija i akcija sađenja organizovana je simbolično 4. oktobra na dva važna ekološka datuma – Svjetski dan staništa i Svjetski dan zaštite životinja.

„Ekološki sistem čine brojne karike i svaka je važna. Znamo da su Pljevlja grad sa problemima zagađenja životne sredine zbog prašine, čestica dima, izduvnih gasova, a biljke su značajan faktor u smanjenju negativnih posljedica što ovu donaciju čini još većom i vrijednijom. Pljevlja su dobila najbolji poklon i trajan ukras“, poručuju iz gradskog preduzeća.

Donacija mjestu koje to zaslužuje

Ako pitate stanovnike Pljevalja zašto su tako ponosni na park Vodice reći će vam da je ovo rijetko mjesto u gradu gdje se može vidjeti drugačija ekološka slika grada – daleko od izvora zagađenja vazduha. To potvrđuje i novinar Danilo Brajković, koji često piše o potencijalima svog grada.

„Svakom novom sadnicom i odgovornim odnosom pojedinaca i kompanija činimo da park Vodice zadrže status simbola Pljevalja i mjesta kojem se uvijek rado vraćamo u potrazi za čistim vazduhom. Neka ovo bude samo početak i poziv da zajedničkim snagama najsjeverniji grad postane mnogo ljepše i zdravije mjesto za život, te da crna tačka postane prošlost, a zelena budućnost“, zaključio je on.

Iz kompanije Telemach poručuju da će i u narednom periodu nastaviti da kroz svoje poslovanje doprinose važnim ekološkim ciljevima. Kako najavljuju, nakon dvije velike donacije u Podgorici i Pljevljima, organizovaće akcije pošumljavanja i u ostalim gradovima Crne Gore.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor