Ivana Nikolić kadetska vicešampionka svijeta u džudou(Video)

Opet je oduševila. Nakon bronze na Evropskom šampionatu u Kaunasu, juče je jedna od najperspektivnijih džudistkinja svijeta, šesnaestogodišnja Ivana Nikolić, još jednom pokazala svijetu svoj raskošni talenat okitivši se u Čileu titulom vicešampiona u kadetskom uzrastu.

 Malo je falilo da njen podvig bude upotpunjen zlatnim odličjem, ali i to srebro sija kao zlato jer dolazi iz jedne male sale OŠ „Jagoš Kontić“, gdje uslovi rada jedva zadovoljavaju osnovne potrebe. No, u džudou to nije mjerilo. Naizgled krhka djevojka koja je u finalu, u kategoriji do 40 kilograma, poražena od ruske takmičarke Marine Vorobeve, dokaz je da odličja donose upornost, rad, stručan nadzor i veliko srce. Sve to Ivana ima od prvog dana treninga u svom matičnom Džudo klubu „Straševina“, ali i u reprezentaciji gdje je trenira opet njen klupski trener, Jelena Mićović Šutović, bronzana juniroka iz Minhena 1999. godine.

Naša reprezentativka i sugrađanka je na putu do finala slavila protiv Rojas Mikaele (ARG), zatim Ane Bijelić (SRB), da bi u polufinalnom meču bila bolja od Glafire Borisove (RUS).

Bila je jedina učesnica iz Crne Gore na ovom Svjetskom prvenstvu koje je okupilo 428 takmičara (230 u muškoj i 198 u ženskoj konkurenciji) iz 64 zemlje.

Nikšić slavi djevojčicu koja najavljuje velike domete.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor