Ispunila želju da karijeru završi u Budućnosti

Sa svega 18 debitovala je u Ligi šampiona za Budućnost, osam godina kasnije u potrazi za inostranim izazovima napustila je Podgoricu, a onda je za kraj velike igračke karijere imala samo još jednu želju da se od rukometa oprosti u najdražem plavo-bijelom dresu.

Anđela Bulatović se nakon pet godina vraća u Budućnost, od sljedeće sezone će sa Milenom Raičević i Marinom Rajčić predvoditi mladu i supertalentovanu ekipu iz glavnog grada Crne Gore.

“Želja je uvijek postojala da se oprostim u dresu Budućnosti, u svom matičnom klubu i ta želja mi se upravo ostvarila”, poručila je Anđela za Dnevne novine iz Mađarske, gdje privodi kraju svoju posljednju sezonu u Erdu.

Ne tako davno Anđela je razmišljala i da na kraju ove sezone završi karijeru…

“Moj plan je definitivno bio da se poslije pet godina inostrane karijere vratim kući, tako da sam razmišljala i o kraju i o tome da se posvetim porodici.”

Kako je na kraju došlo do nove saradnje sa dvostrukim prvakom Evrope?

“Predrag Bošković, kasnije Radmila Petrović (bivši i sadašnji predsjednik Budućnosti, prim. aut) i naravno trener Dragan Adžić izrazili su želju da odigram još sezonu u Budućnosti. Nijesam puno razmišljala i lako smo se dogovorili”, otkrila je Anđela Bulatović.

Mlada Budućnost je ove sezone prvi put propustila fajnal-for Lige šampiona, ali…

“Budućnost je sastavljena od mladih talentovanih igračica koje su ove godine uz Milenu Raičević pokazale nevjerovatan potencijal i napredak i koje će sigurno kroz koju godinu voditi Budućnost do krova Evrope”, nema dilemu Bulatović.

Koliko se može očekivati od Budućnosti već u narednoj sezoni?

“Ne sumnjam u kvalitetan rad i još veći napredak mladih igračica, a kada se vratim u Crnu Goru, pričaću sa Draganom Adžićem o planovima i ciljevima”

Anđela se vraća u Crnu Goru iz mađarske lige, a sve više crnogorskih rukometašica ide u suprotnom pravcu – čini se prava liga za njihov napredak?

“Mađarska liga je trenutno jedna od najjačih, gdje se puno ulaže, igra se dosta utakmica. Skoro cijele godine dvije sedmično. Tako da mislim da je jako dobra za njihov ljudski i igrački razvoj”, zaključila je Anđela Bulatović.

Nakon Budućnosti Anđela je nosila dres Krima, potom Rostova i do kraja ove sezone Erda. Sada je vrijeme da do kraja karijere uživa u dresu najvoljenijeg kluba.

Reprezentacija? Želja je uvijek tu

Anđela Bulatović se tokom ove sezone vratila i u selekciju Crne Gore prvi put poslije Rija 2016. Selektor Per Johanson pozvao je za odlučujuće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a da li “desetka” lavica želi još jedno veliko takmičenje…

“Što se tiče reprezentacije sve je otvoreno. Želja postoji, ali do tada ima još dosta vidjećemo”, istakla je Anđela.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor